Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

1Twente Voetbaltijd: 'FC Twente is top en Ajax een zooitje'

Natuurlijk ging het in 1Twente Voetbaltijd over de eclatante overwinning van FC Twente op Ajax. “Ajax is een bij elkaar geraapt zooitje. Twente had het niet eens zo moeilijk”, oordeelt oud-FC Twente en Heraclesspeler Ramon Zomer. "Ajax was kansloos en FC Twente staat als een huis”, voegt voetbalanalist René Wagelaar daaraan toe.

“Het spel, de supporters, scouting, spelers. Het is top. Als ze dit met allemaal verstandige mensen volhouden, komt er niemand meer tussen. Twente hoort bij de top 4”, vindt de analist.

Het Janseffect

Die uitspraken worden ondersteund door gast Ramon Zomer, die het op zijn beurt weer fijn vindt dat de Enschedese club geen moeite heeft om de zelf opgeleide spelers naar voren te schuiven.

Heracles is een iets ander verhaal. “Goede aankopen en de club blijft in de eredivisie”, vinden de twee voetbalkenners. Zomer denkt dat de rust die Heracles uitstraalt in het voordeel van de Almelose club werkt.

Dat uitgerekend Ron Jans de club afgelopen weekend de das om deed, was te verwachten. “Dit was het Janseffect, want Utrecht heeft natuurlijk best een goede ploeg.”

icon_main_info_white_glyph

1Twente Voetbaltijd met Mike Willems

1Twente Voetbaltijd wordt elke maandagmiddag om 17.00 uur uitgezonden op het televisiekanaal van 1Twente (Ziggo 40 en KPN 1428, Tweak 276) en op het YouTubekanaal van Voetbaltijd. De show wordt gepresenteerd door Mick van Halst en analist René Wagelaar. In de volgende aflevering op 25 september is Mike Willems te gast. Oud-voetballer en voormalig technisch directeur van Emmen en PEC Zwolle.

20230918 1 Twente Voetbaltijd Ramon Zomer Foto Kaya Minnegal
Ramon Zomer
Beeld: Kaya Minnegal

Zomer heeft de voetbalwereld vaarwel gezegd. Samen met twee compagnons runt hij een sportzaak en een bedrijfskledingzaak in Nijverdal. “Een groot contrast. Ik vond het tijdens mijn voetballoopbaan al leuk om op de sponsoravonden met ondernemers te praten. In m’n laatste jaar bij Heracles had ik de winkel al. Die combinatie van voetballen en ondernemen vond ik fijn.”

Boerenjochie uit Daarlerveen

Op z’n 23e kon de voetballer naar Bayer Leverkusen. AZ en Heerenveen stonden ook aan de deur te kloppen. Zomer bleef echter bij Twente. “Het was de tijd dat Munsterman kwam, Fred Rutten hoofdtrainer werd. Ik was nog een boerenjochie uit Daarlerveen. Bleu. Voelde me net thuis in de selectie van Twente. Achteraf weet je nooit of je het goede besluit hebt genomen. Alleen financieel kun je er spijt van hebben.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.