Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Dinkelland blijft zoeken naar locaties voor tijdelijke woningen

Flexwoningen buitenkant
Beeld: Twente FM

Waar komen de 150 gereserveerde flexwoningen in gemeente Dinkelland? Deze vraag houdt inwoners en de gemeente in z’n greep. Het college van burgermeester en wethouders ziet af van flexwoningen op het Bögelscamp, het voormalige sportterrein in Denekamp, en dat heeft meerdere redenen.

Locaties die geschikt zijn voor permanente woningen ziet het college niet langer als geschikte locaties voor flexwoningen. “De tijdelijke woningen komen op tijdelijke locaties”, legt wethouder Cel Severijn uit. Daarnaast zijn de inwoners in Denekamp fel tegen de komst van de tijdelijke woningen.

Weerstand

De wethouder benoemd dat er eerst draagvlak moet zijn voordat de woningen geplaatst gaan worden. Op het voormalige sportterrein worden nu meerdere huurwoningen, starterswoningen en vrijstaande woningen gebouwd.

In de gemeente zijn van de 150 flexwoningen er nog maar 16 geplaatst. Deze woningen zijn in Weerselo aan de Pastor Brenninkmeijerstraat gerealiseerd. Hier was ook veel weerstand vanuit de inwoners.

“Hoe gaan we nu aan de taakstelling voldoen van het huisvesten van statushouders?”

Met de tijdelijke woningen wil de gemeente een oplossing bieden aan het woningtekort voor jongeren, statushouders en senioren. “Hoe gaan we nu aan de taakstelling voldoen van het huisvesten van statushouders?” vraagt Benny Tijkotte fractievoorzitter van Lokaal Dinkelland zich af.

“De sociale huursector is veel te klein in gemeente Dinkelland”

Volgens de wethouder loopt het huisvesten van statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, volgens schema maar denkt hij niet dat de taakstelling van dit jaar wordt gehaald. De sociale huursector is volgens hem te klein in Dinkelland. “Het is nog lang niet voldoende”, zegt wethouder Cel Severijn.

Kunstgrepen

“We kunnen niet eeuwige doorgaan met kunstgrepen om aan de taakstelling te voldoen.” Als voorbeeld noemt de wethouder de Julianaschool in Denekamp waar twee lokalen zijn samengevoegd om als woning te functioneren voor statushouders.

Flexwoningen binnenkant
Keuken van een flexwoning in Wierden tijdens bezichtigingen.
Beeld: Dewi Wender

Geschikte locaties

Er moeten voor het einde van het jaar nog 51 mensen een sociale huurwoning krijgen om aan de taakstelling te voldoen. Om meer draagvlak te creëren en in een hoger tempo de flexwoningen te realiseren heeft de gemeente iemand in dienst genomen. “Welke plek je ook aanwijst overal zal weerstand zijn, zo schiet het niet op”, zegt Tijkotte. Deze persoon moet voor het einde van het jaar geschikte locaties en investeerders vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.