Verkeer
Stuur appje
Zoek

Leerlingen van Twents Carmel College in Oldenzaal en dementerende ouderen bezorgen elkaar een bijzondere dag

Whats App Image 2023 09 21 at 14 52 52
Leerlingen Marit (links) en Nashaira (rechts)
Beeld: Ine Bonke

Het was voor de leerlingen van het Twents Carmel College in Oldenzaal en dementerende ouderen een speciale dag. Zij hebben samen een high tea voorbereid waarna ze hiervan hebben genoten onder het genot van goede gesprekken.

“Toen wij hen erbij betrokken vonden zij het wel heel leuk.”
Whats App Image 2023 09 21 at 15 12 55
De leerlingen zijn druk bezig met het voorbereiden van de high tea.
Beeld: Ine Bonke

We hebben geleerdom te gaan met mensen met dementie”, zegt Marit (16) uit Denekamp. De leerlingen van de koksopleiding hebben op school geleerd om duidelijke vragen te stellen en vooral veel te lachen. “Sommige mensen wilden eerst niet koken, maar toen hebben wij hen erbij betrokken en vonden zij het heel leuk”, zegt Nashaira (15) uit Losser. Niet alleen de ouderen hadden een leuke dag.

icon_main_info_white_glyph

Wereld Alzheimerdag

Het is 21 september 2023 is het Wereld Alzheimerdag. Op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor deze hersenaandoening die 1 op de 5 Nederlanders krijgt.

“Ik kan ervan geniet dat zij genieten”, zegt Nashaira. Zij ziet dat de ouderen lachen en het leuk vinden. Beide meiden hebben hun best gedaan om contact te leggen met de ouderen. Zij zagen dat sommige leerlingen dit lastig vonden, maar uiteindelijk deed bijna iedereen op zijn of haar manier mee.

Voor herhaling vatbaar

“Je gaat wel anders met deze ouderen in gesprek, maar we hebben het over school gehad, vroeger en ja bijna alles”, lacht Nashaira. Voor de meiden was het een waardevolle dag en zeker voor herhaling vatbaar, ‘het is speciaal om iets voor deze mensen te kunnen doen’, beamen de leerlingen.

Person 3553814 1280
Lees ook
'Kijk waar mensen wel mee kunnen doen': Zo ziet Wereld Alzheimer Dag in Twente eruit
  • Whats App Image 2023 09 21 at 14 26 00 3
    Beeld: Ine Bonke
  • Whats App Image 2023 09 21 at 14 51 32 1
    Beeld: Ine Bonke
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.