Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jubilerend Carmellyceum Oldenzaal wacht receptie vol met verrassingen in stadhuis

Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

Het was pater Titus Brandsma die een eeuw geleden het initiatief nam voor het oprichten van de eerste katholieke school, het Twents Carmellyceum, in het hele Noorden van ons land. Dit heuglijke feit wordt vrijdag 22 september gevierd met een receptie in het stadhuis van Oldenzaal in samenwerking met de gemeente. Hoofdgast is professor Maarten Wolbers, hoogleraar Sociologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en tevens oud-leerling. Ook staat er voor de jubilerende scholengemeenschap een verrassing op het programma.

“Kennis is maar de helft”

Een ook prominente gebeurtenis is de uitreiking van het eerste exemplaar van het 264 pagina tellende jubileumboek waarin uitvoerig wordt stilgestaan bij het 100-jarig bestaan van ‘Het Carmel’. Een naslagwerk waar een redactie van oud-leerlingen en oud-leraren anderhalf jaar aan heeft gewerkt. De subtitel van het boek ‘Kennis is maar de helft’ is een uitspraak van Titus Brandsma, die vorig jaar in Rome nog is heilig verklaard door Paus Franciscus.

Reünie

Bovendien hebben leerlingen van de drie jubilerende locaties van het Twents Carmel College een kunstwerk gemaakt dat deze middag zal worden aangeboden aan de gemeente. Zaterdag 23 september worden er op zowel de locaties aan de Potskampstraat (75 jaar bestaan), alsmede De Thij (50 jaar) en Het Carmellyceum aan de Lyceumstraat een reünie gehouden van 18.00 tot 22.00 uur, met daarna een ‘afterparty’ bij de horeca in de binnenstad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.