Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jubilerende Stichting Carmelcollege verrast met gouden erepenning van gemeente Oldenzaal

22092023 Oldenzaal uitreiking gouden erepenning
Beeld: Patrick olde Nordkamp

Het moest een verrassing blijven tot vrijdagmiddag 22 september 14.00 uur, maar daarna kon het nieuws de ether in; de jubilerende Stichting Carmelcollege krijgt tijdens haar 100-jarige bestaan de gouden erepenning van de gemeente Oldenzaal. Burgemeester Patrick Welman reikte het kleinood met bijbehorende oorkonde uit aan rector Marjan Weekhout van het Twents Carmel College. “We zijn zeer vereerd met deze onderscheiding en het was een ontzettende verrassing”, aldus Weekhout.

Megagroot doek

Maar ook de rector kwam niet met lege handen. Op haar beurt overreikte haar school Welman een kunstwerk dat gemaakt is door leerlingen van de drie jubilerende Twents Carmel College-locaties; Potskampstraat, De Thij en Het Carmellyceum, maar ook de locaties in Denekamp en Losser. Een viertal leerlingen zorgden voor de onthulling van dit megagrote doek waarop de portretten van alle leerlingen van de drie jubilerende vestigingen.

Ongelijke onderwijskansen

Professor dr. Maarten Wolbers (tevens oud-leerling) sprak over ongelijke onderwijskansen waarbij hij onderzoek deed naar sociale ongelijkheid in Nederland. De presentatie was deze middag in de handen van Monique Sleiderink.

Bekijk hieronder de uitreiking:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.