Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Speciale wedstrijd voor FC Twente-trainer Joseph Oosting: 'RKC heeft me de kans geboden'

Joseph Oosting keert zondagmiddag terug op bekend terrein. Met zijn huidige team FC Twente speelt hij de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk. De club waar hij de afgelopen twee seizoenen hoofdtrainer was.

"Dat is wel speciaal," erkent hij in aanloop naar het treffen. "Ik ben daar begonnen als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. RKC heeft me de kans geboden om te laten zien in de Eredivisie."

Goed voetbal

Uit het oog is zeker niet uit het hart voor Oosting. Hij volgt RKC nog altijd op de voet. "Ik heb daar natuurlijk twee jaar gezeten en heb het er enorm naar mijn zin gehad. Er zit nog steeds goed voetbal in. Ze durven te voetballen en dat is mooi om te zien. Ik vind dat ze een goede ploeg hebben. De meeste jongens ken ik."

'Winnen is doping'

RKC pakte vorige week de eerste punten van het seizoen door te winnen bij Vitesse. Zo'n overwinning kan een positief effect teweeg brengen, weet ook Oosting. "Winnen is altijd doping. Je kunt nog zoveel trainen, maar uiteindelijk gaat het erom dat je in het weekend wedstrijden wint. Dus wat dat betreft denk ik wel dat het hen een boost geeft."

Zege op Ajax

Zelf won FC Twente vorig weekend ook de vierde competitiewedstrijd en is daarmee nog altijd foutloos in de Eredivisie. Dat het een zege tegen Ajax betrof, is voor Oosting niet extra speciaal. "Ik vind het heel erg mooi dat we van Ajax winnen, maar uiteindelijk geniet je daar 24 uur van en ga je weer op naar de volgende wedstrijd. Dit is ook iets wat ik met mijn jongens heb besproken. Dit is het level dat we kunnen halen, op naar meer."

FC Twente mist zondag vier spelers. Gijs Smal, Joshua Brenet, Max Bruns en Naci Ünüvar zijn allen geblesseerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.