Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente/Heracles Academie maakt opvolger van Dominique Scholten bekend

20230925 Maarten van Wesenbeeck nieuwe manager FC Twente Heracles Academie FC Twente Media
Beeld: FC Twente/Heracles Academie

Maarten van Wesenbeeck wordt de nieuwe Manager FC Twente/Heracles Academie. Vanaf 1 november neemt hij die functie over van Dominique Scholten, die op zijn beurt Paul van der Kraan opvolgt als algemeen directeur van FC Twente. Scholten gaat zich vanaf dan voorbereiden op die taak. Van Wesenbeeck is aangesteld tot medio 2026.

20230711 DOMINQUE SCHOLTEN NIEUWE ALGEMEEN DIRECTEUR FC TWENTE
Lees ook
FC Twente vindt nieuwe algemeen directeur in eigen gelederen

De veertigjarige Van Wesenbeeck is al actief in de sportwereld. Op dit moment is hij General Manager bij KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF), waar hij sinds 2006 werkzaam is. Daarnaast is hij voorzitter van het talentenprogramma van de KNAF.

Sluit aan bij ambities

“Het streven van de FC Twente/Heracles Academie sluit aan bij mijn ambities als persoon," laat hij via de officiële site van de academie weten. "Ik ben een persoon die graag anderen helpt en hen de mogelijkheid wil bieden om dromen en ambities waar te kunnen maken. Samen met beide clubs, het personeel en alle vrijwilligers hoop ik een mooie periode tegemoet te gaan waarin we als Academie bestaande en nieuwe doelen kunnen realiseren. Ik kijk er enorm naar uit om op 1 november te starten in deze functie.”

Volgende stappen zetten

Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles Almelo, laat weten een geschikte Manager Academie te zien in Van Wesenbeeck. “De afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet. De realisatie van een zelfstandige trainingsaccommodatie, het vergroten van commerciële inkomsten en verdere sportieve groei zijn de volgende grote uitdagingen. Wij hebben er vertrouwen in dat we met Maarten de volgende stappen gaan zetten.”

“Ik ben een persoon die graag anderen helpt en hen de mogelijkheid wil bieden om dromen en ambities waar te kunnen maken”

Paul van der Kraan, algemeen directeur FC Twente vult aan: “Maarten is een energieke en ervaren man uit de autosport, maar hij is ook gek van voetbal. Dominique en Maarten zullen de komende periode intensief met elkaar samenwerken om tot een zorgvuldige overdracht te komen.”

20230711 DOMINQUE SCHOLTEN NIEUWE ALGEMEEN DIRECTEUR FC TWENTE
Lees ook
Nieuwe directeur FC Twente heeft met regiobrede jeugdopleiding munitie in huis om topclubs af te troeven
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.