Verkeer
Stuur appje
Zoek

Albergse klootschietster Silke Tulk evenaart recordaantal titels ‘Queen of the Roads’

Silke Tulk 2023
Albergse Silke Tulk met haar gewonnen trofee en versierselen als 'Queen of the Roads'
Beeld: Silke Tulk

“Voor mij mag het nog heel lang zo doorgaan”, zegt Silke Tulk na het behalen van de zevende titel ‘Queen of the Roads’ in het Ierse Ballincurrig, tevens haar derde op rij. Met deze overwinning komt ze op gelijke hoogte met de Ierse klootschietster Kelly Mallon, die de prestigieuze titel ook zeven keer won.

“Het was zeker geen ‘walk in the park’”

In de finale versloeg Tulk de Duitse kampioene Anke Klöpper met miniem verschil. “Het was dan ook zeker geen ‘walk in the park’, aldus de Albergse die lid is van Klootschieters Vereniging Kleine David. Bij de mannen wist Bas Senger van KV Beuningen de finale niet te halen. De deelnemende jeugd werd op zondag in de stromende regen niet onverdienstelijk derde.

Beste klootschietster

Het was niet de eerste keer dat Tulk tegen de Duitse Klöpper in een finale stond. “Aan het einde van de wedstrijd had ik net iets meer over om de eindstreep te bereiken.” Volgens Tulk zou het mooi zijn als ze volgend jaar tegen Kelly Mallon in de finale zou staan. “Een finale Kelly-Silke, dan kunnen we voor eens en altijd uitmaken wie de beste klootschietster is.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.