Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Focus op Vitesse: Oosting blij dat FC Twente na nederlaag in Waalwijk snel weer in actie komt

Van euforie na de overwinning tegen Ajax, naar chagrijn over de nederlaag bij RKC Waalwijk afgelopen zondag. Joseph Oosting hield een klotegevoel over aan die wedstrijd en dat bleef ook wel even hangen. Maar de knop moet om: FC Twente speelt woensdagavond alweer tegen Vitesse.

Daags voor de wedstrijd tegen Vitesse is het klotegevoel nog niet helemaal gezakt bij de trainer. "Wil je eerlijk antwoord? Vandaag moet je wel de knop omzetten, maar dat blijft wel twee dagen hangen. Normaal gesproken is dat een dag en dan moet je weer naar de volgende wedstrijd. Die is nu al redelijk snel tegen Vitesse. De blik is nu wel daarop."

Wedstrijdplan

Oosting is blij dat het volgende duel al weer zo snel voor de deur staat. "Het is wel prettig dat je redelijk snel weer een wedstrijd hebt. Dan gaat de focus daar naartoe en kijk je wat het wedstrijdplan gaat zijn. Anders zit je wel de hele week naar de wedstrijd tegen RKC te kijken. "

FC Twente heeft vanwege de Europese verplichtingen dit seizoen wel ervaring met het spelen van doordeweekse wedstrijden. "We noemen het maar een internationale week. Mijn jongens zijn daarop voorbereid."

Twee vraagtekens

Oosting kan tegen Vitesse nog niet beschikken over de al langer geblesseerde Brenet, Smal, Bruns en Ünüvar. Daar zijn nog twee vraagtekens bijgekomen, al wil de trainer een dag voor de wedstrijd geen namen noemen. "Ik wil dat wel zeggen, maar daar weten we zelf het fijne ook nog niet van. Als ik nu namen ga noemen en ze staan morgen wel op het wedstrijdformulier, denk je: wat is dit? Daar moeten we nog even naar kijken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.