Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Enschedese (67) verongelukt bij frontale botsing op N35

20230929 dodelijk ongeval N35 News United Bert Kamp
Beeld: News United / Bert Kamp

Bij een frontale aanrijding op de N35 is donderdagavond een 67-jarige vrouw uit Enschede om het leven gekomen. Een andere vrouw raakte zwaargewond. Ze zaten met z’n tweeën in een auto die in botsing kwam met een kleine vrachtwagen. De verongelukte Enschedese was passagier en overleed ter plaatse. De bestuurder van het bakwagentje liep ook letsel op en is aangehouden door de politie.

Het ongeval gebeurde toen het vrachtwagentje, komende uit de richting van Nijverdal en rijdend in de richting van Zwolle, door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam. Daarna botste deze frontaal op de personenauto, die in tegengestelde richting reed.

Niet veiliger

De N35 is enkele uren afgesloten geweest na het ongeval. Kort geleden kwam het weggedeelte nog in het nieuws omdat het de plannen voor het veiliger maken van de N35 in de ijskast zijn gezet. Het budget wat gereserveerd was voor verbetering van de veiligheid is door de minister geschrapt. Niet bekend is wanneer in de toekomst de N35 tussen Nijverdal en Zwolle aangepakt gaat worden. Geregeld gebeuren er ernstige ongevallen en vaak met doden of ernstig gewonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.