Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Ugalde keert tegen Heerenveen terug in de basis bij FC Twente

Manfred Ugalde keert zaterdagavond terug in de spits als FC Twente het thuis opneemt tegen Heerenveen. Daarmee krijgt hij weer de voorkeur boven Ricky van Wolfswinkel die afgelopen woensdag tegen Vitesse in de basis begon.

"Het is een mooie concurrentiestrijd", zegt Oosting over zijn twee spitsen. "We willen dat per wedstrijd bekijken. Woensdag zijn we gestart met Ricky, al had Ugalde ook wat klachten. Die heeft hij nu niet en hij zal weer starten."

Publiek vermaken

Twente herstelde zich woensdag met een 1-0 overwinning op Vitesse van de nederlaag tegen RKC Waalwijk drie dagen eerder. Al zag Oosting in het spel van zijn ploeg niet helemaal de gewenste revanche. "Ik vind niet dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, maar ik ben wel tevreden met het resultaat. Maar als ik zie hoe we kunnen voetballen, hoop ik tegen Heerenveen op hetgeen wat we kunnen: het publiek vermaken in De Grolsch Veste."

Defensieve tegenstanders

Hij verwacht van de Friezen een soortgelijk strijdplan als waarmee Vitesse afgelopen week naar Enschede kwam: een defensieve opstelling. Oosting zag dat zijn ploeg het moeilijk had en heeft op een tegenzet getraind. "De vraag is of we dat ook kunnen laten zien, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar zelf wel een goed gevoel bij heb. Ondanks dat we kort hebben getraind, hebben we de accenten kunnen aanbrengen waarmee we denken dat we Heerenveen pijn kunnen doen."

Hij licht toe: "We willen graag meer loopacties in de diepte. Dat heeft te maken met waar en welke ruimtes we willen aanvallen. Dus waar gaat het beginnen en waar willen we eindigen?"

Kansen bij elkaar spelen

Woensdag waren die momenten er ook, maar werden ze niet goed genoeg benut. "We kozen voor safety. Het was voorzichtig. Ik heb aangegeven dat we dat niet moeten doen. We moeten vooruit en we willen graag weer veel kansen bij elkaar spelen."

FC Twente kan zaterdag nog niet beschikken over de al langer geblesseerde Joshua Brenet, Gijs Smal, Max Bruns en Naci Ünüvar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.