Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Geduldig in lange rij voor Almelose signeersessie met Herman Finkers: ‘Het liep een beetje uit’

PHOTO 2023 10 02 07 41 13
Beeld: Kees Schafrat

Herman Finkers dacht een uurtje zijn nieuw verschenen boek te signeren bij Boekhandel Broekhuis in Almelo. Het werden er ruim drie. Meer dan 200 Almeloërs wachtten zaterdag in een lange rij tot ver in de straat geduldig op hun beurt.

Dat de signeersessie de nodige belangstelling zou trekken had eigenaar Kees Schafrat van Boekhandel Broekhuis wel gedacht. Dat er om 17 uur nog een lange rij voor de deur van zijn Almelose filiaal aan de Koornmarkt zou staan was ook voor hem een verrassing. Finkers was te gast om zijn krabbel in ‘Et heanige preenske’ achter te laten voor fans die het boek hadden aangeschaft. ”Het liep een beetje uit de hand”, klonk Schafrat bijna verontschuldigend. ”Maar mooi dat Herman de tijd nam en niet op een uurtje meer of minder keek.”

Herman Finkers signeert
Herman Finkers signeert in Almelo
Beeld: Kees Schafrat

Wereldberoemd

Aan het einde van de dag gingen zo’n tweehonderd Almeloërs tevreden met Finkers’ handtekening in ‘Et heanige preenske’ huiswaarts. De wereldberoemde klassieker van Antoine de Saint-Exupéry ‘Le petit prince’ is door Finkers in het Twents vertaald. De schrijver - cabaretier baarde landelijk opzien met de dialectversie en liefhebbers staan sinds vorige week in de rij voor zijn boek.

Hengelo

Komende vrijdag 6 oktober zijn de Hengeloërs vanaf 16 uur aan de beurt bij Boekhandel Broekhuis aan de Wemenstraat in Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.