Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Voorwaardelijke celstraf voor man die vernielingen aanrichtte bij zonnestudio in Glanerbrug

Ontwerp zonder titel 1
De ruiten van de zonnestudio werden vernield, de verwarde man is na gebruik van een tasergun aangehouden.
Beeld: Screenshots video's

De man die in maart dit jaar vernielingen aanrichtte bij zonnestudio Ergosun in Glanerbrug, is door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Bij de zonnestudio werden onder meer de ruiten ingeslagen. De 24-jarige dader, die op dat moment in Glanerbrug woonde, maakt een verwarde indruk en is na gebruik van een stroomstootwapen door agenten aangehouden.

Op videobeelden die destijds rondgingen op X (voorheen Twitter) is te zien hoe de in DR Congo geboren man voor de panden van de zonnestudio en coffeeshop Grashopper staat te schreeuwen tegen agenten. Als hij zich vervolgens uitkleedt en met zijn armen breed uit elkaar op de agenten afloopt wordt na herhaaldelijk waarschuwen een tasergun (stroomstootwapen) ingezet.

Eerdere veroordeling

Vlak voor de agenten arriveerden zou de man wiet hebben willen roken bij de coffeeshop, maar daar niet in zijn geslaagd. Vervolgens sloeg hij bij de naastgelegen zonnestudio meerdere ruiten in en vernielde hij een barkruk, een bloempot en spiegels. Voor die feiten legde de politierechter in Almelo hem dinsdag een voorwaardelijke celstraf van twee weken op, met een proeftijd van twee jaar.

Lees ook
Verwarde man vernielt ruiten in Glanerbrug, politie gebruikt taser gun bij aanhouding

De 24-jarige man verblijft momenteel 'uit andere hoofde' in de gevangenis in Lelystad. Het is niet bekend waarvoor. Wel blijkt dat de man enkele dagen voordat hij de vernielingen in Glanerbrug aanrichtte tot drie weken cel (met aftrek van voorarrest) werd veroordeeld, omdat hij in november vorig jaar doodsbedreigingen richting politieagenten uitsprak en zich verzette bij de aanhouding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.