Verkeer
Stuur appje
Zoek

Op zoek naar hét ‘Leukste Uitje van Overijssel’: Speeltuinen Morskieft

Is het nu Fleringen of is het Reutum? Robert Morskieft van de gelijknamig café, restaurant en speeltuinen helpt ons uit de brand. “De grens loopt precies onder de glijbaan van de buitenspeeltuin door”, zegt hij met een glimlach. Het bedrijf ligt dus voor het grootste gedeelte in Reutum, Robert en zijn partner Lieke Oude Nijeweeme wonen met hun gezin in de naastgelegen woning, op nog geen vijftig meter afstand, in Fleringen.

“Laten we het afkloppen”

Boeien? Nee, dus. Wat wel boeit, is het bedrijf Morskieft dat al meer dan honderd jaar bestaat en een begrip is in het Oosten van het land. De binnen- en buitenspeeltuinen krijgen binnenkort een nieuwe entree aan de achterkant/zijkant van de gebouwen. Al jaren gaan de kinderen en ouders aan de voorkant naar binnen, maar voor de veiligheid en met meer parkeermogelijkheid wordt de ingang dus verplaatst. “Er is nooit wat gebeurd, maar we zijn natuurlijk wel altijd bang geweest dat er een kind zomaar de drukke doorgaande weg op zou lopen. Laten we het afkloppen”, aldus Robert.

“Ik wilde er graag iets bij doen en dit is helemaal mijn ding”

Samen met zijn partner Lieke neemt Robert in een natuurlijk proces de zaak over van zijn ouders. “Mijn ouders doen steeds meer een stapje terug en wij een stapje naar voren.” Lieke heeft in het restaurantgedeelte zelfs sinds enige tijd een ruimte ingericht voor dagbesteding. “Ik wilde er graag iets bij doen en dit is helemaal mijn ding”, zegt ze glunderend.

Derde

Het bedrijf dat verder ook nog beschikt over een blacklight midgetgolfbaan en een viertal escaperooms werd al eens derde bij de verkiezing van het leukste uitje in 2021, achter speelboerderij De Flierefluiter uit Raalte die won en Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote dat tweede werd.

icon_main_info_white_glyph

Stemmen op Leukste uitje

Leuke dingen doen, eropuit met het gezin of met vrienden: kun je wel een keuze maken uit zoveel leuke uitjes?
ANWB zoekt stemmers en roept haar leden op om tot en met 29 oktober 2023 in de verkiezing 'Leukste uitje van Nederland' hun stem uit te brengen op hun favoriete uitje. Dat kan op https://www.anwb.nl/eropuit/uitjes-en-tickets/verkiezing-leukste-uitje

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.