Verkeer
Stuur appje
Zoek

Losser doet mee aan landelijk fietsonderzoek: 'Wat kan er beter op fietsgebied in Losser?'

20230621 fietstocht losser twente fm
Beeld: Twente FM

Wat er kan er beter op fietsgebied in de gemeente Losser? Wethouder Jaimi van Essen wil dat graag weten en roept inwoners op om mee te doen aan Fietsgemeente 2024, het grootste fietsonderzoek van Nederland.

“We hebben in Losser fantastische nieuwe fietspaden aangelegd, denk aan het Lagapad, en ook op andere plekken in de gemeente. Hoe denken inwoners daarover? Wat missen ze nog, wat vinden ze dat beter of anders kan. Dus willen we als gemeente promoten dat mensen mee doen aan dit fietsonderzoek.”

Mooiweerfietsers

Daarom worden fervente fietsers, recreatieve fietsers, mooiweerfietsers, werk- en schoolfietsers gevraagd deel te nemen aan de onderzoek. “Door deel te nemen aan Fietsgemeente 2024 draag je bij aan het creëren van veiligere en aantrekkelijkere fietsroutes en het bevorderen van duurzame mobiliteit in onze gemeente.”

Fietsersbond

Het fietsonderzoek, uitgevoerd door de Fietsersbond, evalueert verschillende aspecten van het fietsen in de gemeente, waaronder fietspaden, verkeersveiligheid, bewegwijzering en de algehele fietservaring. Het is een landelijk onderzoek. “Losser doet hieraan mee omdat wij juist weten hoe mensen in Losser erover denken. Dat kan ons weer helpen om verbeteringen door te voeren”, benadrukt Van Essen.

Deelnemen kan op www.fietsersbond.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.