Verkeer
Stuur appje
Zoek

CDA Dinkelland wil Deltaplan voor woningtekort: ‘We hebben niet goed in beeld wat de woonbehoefte is’

“Wij zien dat we de doelgroepen jongeren en ouderen niet goed kunnen bedienen en daarom moet er een Deltaplan komen”, zegt Erik Hemmer raadslid CDA Dinkelland. Volgens hem zijn er geen vorderingen in de bouw van woningen in de gemeente Dinkelland.

Het raadslid benoemt dat de gemeente heeft geprobeerd om met flexwoningen, ‘kant en klare woningen’ die snel te plaatsen zijn en ook weer weggehaald kunnen worden, in een korte tijd veel mensen van een woning te voorzien. Maar het plaatsen van deze woningen lukt de gemeente nauwelijks, zij stuiten op veel verzet.

Vragen

Om alsnog aan de woonvraag van voornamelijk jongeren en ouderen te voldoen wil het CDA in Dinkelland dat er een Deltaplan komt. “We hebben het college van wethouders en burgemeester gevraagd om met een plan te komen”, legt het raadslid uit. Hij hoopt dat het college deze maand antwoord geeft op de ingediende vragen van het CDA.

Voorrang voor woning

Zij hebben vragen gesteld over de woonbehoefte per kern, de hoeveelheid kavels die afgelopen drie jaar aan inwoners van Dinkelland zijn verkocht en of het college maatregelen wil treffen om inwoners met een sociale- en economische binding voorrang te geven

Leefbaarheid kleine kernen

‘’We horen te vaak persoonlijke verhalen dat jongeren en ouderen in hun eigen dorp of stad willen blijven wonen, maar daar geen mogelijkheid toe hebben.” Hemmer benoemd dat dit grote invloed heeft op de leefbaarheid van de vele kleine kernen in de gemeente, zoals Tilligte, Saasveld en Deurningen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.