Verkeer
Stuur appje
Zoek

College Losser wil tweede ronde subsidie voor eigenaren van slecht geïsoleerde woningen

De eerste subsidieronde voor woningeigenaren van slecht geïsoleerde woningen in Losser was dit voorjaar. Ongeveer de helft van het geld dat voor deze maatregelen beschikbaar was, kwam bij de doelgroep terecht, vertelt wethouder Jaimi van Essen van de gemeente Losser in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Radiator
Beeld: Images

“Voor volgend jaar starten we een nieuwe ronde, waarvoor meer mensen in aanmerking komen”, geeft hij aan. De voorbereiding is in volle gang, maar de gemeenteraad moet nog wel instemmen.

Vloer, muur of glas

Als het aan het college van de gemeente Losser, kunnen inwoners met een koophuis met een WOZ-waarde tot 235.000 euro, in aanmerking komen voor een subsidie om de vloer, de spouwmuur of het glas van hun woning te isoleren. Ook inwoners van Losser die in 2023 de energietoeslag ontvangen en een eigen woning hebben uit bouwjaar 1930-1978 komen in aanmerking voor deze subsidie.

Woningeigenaren kunnen één isolatiemaatregel met een maximum van 2.100 euro volledig vergoed krijgen en hoeven het bedrag niet voor te schieten.

WOZ en energielabel

Als de gemeenteraad akkoord gaat, krijgen huiseigenaren/bewoners in de gemeente Losser, vanaf januari 2024, een brief bezorgd met informatie over de subsidiemogelijkheden voor de isolatie van hun woning. De woningen zijn geselecteerd op basis van de woningwaarde en het energielabel.

Van Essen geeft aan dat het om zo’n 350 woningeigenaren gaat. “Zegt de eigenaar ja, dan komt er een onafhankelijke adviseur langs, die bekijkt welke maatregelen geschikt zijn en vervolgens komt het bedrijf langs.”
Wie al een maatregel vergoed heeft gekregen in de ‘eerste ronde’ komt niet voor deze subsidie in aanmerking.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.