Verkeer
Stuur appje
Zoek

Op zoek naar hét ‘Leukste Uitje van Overijssel’: Landgoed Kaamps

Het begon met een boerderij, maar nadat Yvonne en Herbert Nijland in 1985 kaas begonnen te maken groeide het bedrijf in Deurningen uit tot Landgoed Kaamps waar bezoekers het boerenleven kunnen proeven. In de vorm van workshops, rondleidingen, een boerderijwinkel, en een brasserie is het een uitje geworden voor jong en oud.

De ANWB heeft het landgoed genomineerd voor het Leukste uitje van Overijssel 2024. In Noordoost Twente en Wierden zijn liggen 6 genomineerde uitjes van de 22 in Overijssel. Waar een uitje van wordt uitgekozen als het Leukste uitje van Overijssel 2024.

icon_main_info_white_glyph

Stemmen op Leukste uitje

Leuke dingen doen, eropuit met het gezin of met vrienden: kun je wel een keuze maken uit zoveel leuke uitjes?
ANWB zoekt stemmers en roept haar leden op om tot en met 29 oktober 2023 in de verkiezing 'Leukste uitje van Nederland' hun stem uit te brengen op hun favoriete uitje. Dat kan op https://www.anwb.nl/eropuit/uitjes-en-tickets/verkiezing-leukste-uitje

Geschiedenis

De geschiedenis van het landgoed gaat nog veel verder terug dan 1985. Van een oom en tante namen de ouders van boer Herbert in 1963 de boerderij over. Het is van oorsprong een gemengd bedrijf met koeien, varkens en kippen. Momenteel is het een melkveehouderij die al drie generaties lang wordt gerund door familie Nijland.

Van gras tot kaas

“We laten van gras tot kaas zien hoe dit gemaakt wordt”, zegt Margy Courant, die bij Kaamps in de winkel werkt en rondleidingen geeft. Bezoekers kunnen op verschillende manieren kennismaken met het boerenleven. Zij kunnen zelf een klein kaasje maken en tijdens een rondleiding ontdekken hoe de kaasmakers te werk gaan.

  • 16102023 Kaamps leukste uitje Koeien
    Beeld: Niels Wesselink
  • 16102023 Kaamps leukste uitje braserie
    Beeld: Niels Wesselink
  • 16102023 Kaamps leukste uitje
    Beeld: Niels Wesselink

Speelsgewijs

Tijdens deze rondleiding nemen zij ook een kijkje in de leefomgeving van de koeien. “Voor jong en oud is het een leuk uitje waarbij zij dingen kunnen speelsgewijs dingen kunnen leren”, zegt Karlijn Huttenhuis, pr-medewerker bij Kaamps. Voor kinderen is er een 'detective spel', een speeltuin en de mogelijkheid om geitjes en kippen van dichtbij te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.