Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese band ENorm brengt boek uit over kleurrijke geschiedenis

Foto s HESSEL BOSCH enschede333
Beeld: Hessel Bosch

Wat moeten mensen met een boek over ENorm? Dat vroeg de Enschedese band zichzelf af. Donderdag komt er een schrijven uit over de bijzondere 35-jarige geschiedenis van de muziekgroep, geschreven door journalist Bart-Jan Keizer en naar een idee van trouwe fan Trudes Oude Voshaar uit Losser.

Plakboek

“Van een soort plakboek is het nu een dik boek geworden”, vertelt zanger Eric ten Bos. Samen met zijn broer Ronald, gitarist van de band, richtte hij de band ENorm op. Dit is ondertussen 25 jaar geleden, maar ‘het vuurtje blijft branden’. Op nummer één in de Nederlandse top 40 staan is nog een doel van de heren.

Broers ten B Os
Eric en Ronald ten Bos.
Beeld: Ronald ten Bos

Ze zijn dan ook niet uitgespeeld. “We brengen binnenkort onze nieuwe plaat uit, daarom hebben we de interviews voor het boek afgerond anders was het boek nog veel dikker geworden”, zegt Eric. Het boek heeft hij nog niet in handen gehad. Voor hem zullen vele bladzijdes dan ook nog een verrassing zijn. De interviews met bandleden Martin Platenkamp die op­ de toetsen zit, Bram Brijan de bassist, en Ferry Bult de drummer heeft hij nog niet gelezen.

“Je vergeet zelf wat je allemaal hebt gedaan.”

Het boek gaat over ‘de eerste gitaarpingels van Ronald bij ons thuis, de eerste audities voor de band Marathon waar ik zanger van werd, tot de huidige band'. ENorm maakt zowel Engelstalige liedjes als platen in het Twents. De geschiedenis is kleurrijk en speelde zelfs in San Francisco af. “Je vergeet zelf wat je allemaal hebt gedaan. De band speelde bijvoorbeeld met de Golden Earring, Ilse de lange en we hebben een album in San Francisco opgenomen”, zegt Eric.

IMG 3901
De band Marathon waar Ronald en Eric eerst in speelden.
Beeld: Ronald ten Bos

Boeiende reis

Voor hen was het een ‘hele boeiende reis om te horen waar we allemaal waren'. De boekpresentatie vindt plaats in De Bond in Oldenzaal, waar de heren een zitconcert geven voor een uitverkochte zaal.

Enorm
Beeld: Twente FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.