Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hermine uit De Lutte heeft pensioenleeftijd bereikt maar stopt niet met werken: “Ik denk dat een ouder iemand zeker wat kan betekenen”

In Nederland gaat maar liefst 1 op de 10 werknemers binnen 7 jaar met pensioen. Van de werknemers is 10% zestig jaar of ouder. In Twente is dit zelfs 11%. Hermine Engelbertink uit De Lutte is door blijven werken na haar pensioen en kan dit iedereen aanraden.

“Mijn man kreeg een spierziekte, de plannen die wij hadden moesten bijgesteld worden. Anders was ik alleen mantelzorger, nu heb ik iets waar ik naar uitkijk en wat ik graag doe”, zegt Hermine. Als andere mensen haar verhaal horen zeggen zij vaak dingen als ‘wat leuk dat had ik ook wel gewild’.

“Ik ga altijd met plezier naar mijn werk”

Hermine fietst zo'n drie dagen in de week naar hotel De Wilmersberg in De Lutte. Hier werkt ze al 15 jaar en is ze verantwoordelijk voor de facturatie. “Ik ga altijd met plezier naar mijn werk. Het contact met de collega’s, de structuur die ik hierdoor heb en de werkzaamheden vind ik harstikke leuk.”

“Ga met je werkgever in gesprek.”

Ze kan het dan ook iedereen aanraden. Dankzij haar werk heeft ze veel energie en voelt ze zich nog jong. Als tips aan andere mensen die de pensioen leeftijd op korte termijn bereiken of bereikt hebben geeft ze als tip: “Ga met je werkgever in gesprek misschien kun je wel blijven werken, eventueel minder uren per week. Er is een groot personeelstekort, Ik denk zeker dat een ouder iemand wat kan betekenen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.