Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo
Nieuws
Twente

Solar Team Twente start vanaf plek elf in Australië: 'Wordt een spannende inhaalrace'

Solarteamtwente darwin2023 CVLP
Beeld: Cas van Laar / Solar Team Twente

Solar Team Twente start zondag in Australië vanaf de elfde plek. Het team verwacht dan ook dat het een spannende inhaalrace wordt tijdens de World Solar Challenge. "Met de eerder gereden schade in het achterhoofd hebben we vandaag gekozen voor veiligheid. Met nog ruim 3000 kilometer te gaan kun je de race hier wel breken, niet maken", zegt coureur Bart Mol.

Plek elf

De kwalificatie werd verreden op het Hidden Valley Raceway-circuit in de noord-Australische stad. Coureur Bart Mol zette een tijd van 2 minuten en 16 seconden neer. Dit betekent dat het Twentse team vijf minuten later vertrekt uit Darwin dan de nummer 1. De teams van Delft en Groningen starten vanaf plek 3 en 4.

icon_main_info_white_glyph

Studio Australië

1Twente volgt met het programma Studio Australië het Solar Team Twente in hun race om wereldkampioen te worden tijdens de Bridgestone World Solar Challenge, het WK voor zonneauto's. Elke dag zal er een live-uitzending zijn die volledig in het teken staat van Solar Team Twente. Ook zal er iedere aflevering een gast aanwezig zijn met affiniteit met het team.

Vertrouwen

De kwalificatie was onderdeel van de zogenaamde ‘dynamische scrutineering’. Dit is een serie tests die het team moet uitvoeren. Ondanks dat het team niet van pole start, heeft Solar Team Twente het volste vertrouwen in de RED X: "We weten waar onze kwaliteiten liggen. We hebben dit jaar een goede auto gebouwd die ontworpen is voor lange rechte stukken. Nu we de scherpe bochten van het Hidden Valley gehad hebben, verwachten we de komende dagen een heuse inhaalrace", aldus de coureur.

Solar Team Twente overwint scrutionering Solar Team Twente
Lees ook
Tijdwinnende batterij mag gebruikt worden: Solar Team Twente klaar voor WK-start

3000 kilometer naar Adelaide

Dat een startpositie niet alles zegt, heeft het team in 2017 bewezen. Door technische problemen startten zij destijds vanaf de laatste positie. Na een strakke inhaalrace wist het team uiteindelijk in de top 5 te finishen. Morgenochtend vroeg, iets na acht uur lokale tijd, vertrekt het Solar Team Twente vanuit Darwin om de ruim 3000 kilometer lange tocht af te leggen naar Adelaide.

Solarteamtwente cvlp 2023darwin
Beeld: Cas van laar / Solar Team Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.