Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Losser zoekt locaties voor het plaatsen van 30 flexwoningen

Flexwoningen buitenkant
Bouw van flexwoningen.
Beeld: Twente FM

De gemeente Losser zoekt samen met woningcorporatie Domijn naar één of meer locaties voor het plaatsen van in totaal circa 30 flexwoningen.

De Losserse gemeenteraad vroeg in de raadsvergadering van mei 2023 het college om in oktober met een concreet plan te komen voor het realiseren van kleinschalige en flexibele woonvormen. De raad wil daarmee tegemoet komen aan de woningbehoefte voor starters, 1-persoonshuishoudens, mensen met een kleine beurs of die duurzamer en flexibeler willen leven.

Druk verlichten

Om de druk op de bestaande woningvoorraad te verlichten hebben Domijn en de gemeente de intentie om circa 30 flexwoningen realiseren. Gemeente en woningcorporatie zoeken nu samen naar een of meer locaties voor deze woningen.

Eind van het jaar

In het plan worden ook de stedenbouwkundige opzet, doelgroepen en communicatie met de omwonenden meegenomen.

Verwacht wordt dat eind van dit jaar of begin volgend jaar het college een of meer locaties in beeld heeft en de raad daarvan op de hoogte kan brengen.

Daarna start een fase van voorbereiding (onderzoek, ontwerp en de juridische procedure) om de realisatie van de flexwoningen mogelijk te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.