Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oud-Tubbergenaar brengt boek uit: ‘Spannend avontuur door heden en verleden van dit dorp’

Martijn Visscher
Beeld: Martijn Visscher

“Het begon allemaal toen mijn kinderen geen plezier meer hadden in het lezen”, vertelt schrijver en oud-Tubbergernaar Martijn Visscher in de ochtendshow van Twente FM. De schrijver brengt een boek uit over een avontuur in Tubbergen, ‘M en M en het lege doek’. “Het spannende avontuur vindt plaats in bekende en onbekende plekken van Tubbergen.” Ruim drie jaar is de schrijver bezig geweest met schrijven van het verhaal.

Het boek neemt je mee door Tubbergen langs plekken uit het verleden, maar ook het heden. “Het verhaal speelt zich bijvoorbeeld ook af bij de oude melkfabriek, maar deze staat er tegenwoordig niet meer”, zegt de schrijver. Naast bekende plekken uit het dorp, lees je ook anekdotes van vroeger en over het leven in Tubbergen. “Mijn vader woont nog steeds in Tubbergen, ook zijn anekdotes heb ik in het boek verwerkt.”

Start

“Het begon allemaal op de bank, samen met zijn vader en broer, gezellig verhalen uitwisselen over het dorp”, vertelt Visscher. Met een karrenvracht aan verhalen begon hij vervolgens te schrijven. Visscher heeft tijdens het schrijven geprobeerd het zo te kindvriendelijk mogelijk te schrijven, maar dat het ook voor leeftijden van ‘8 tot 88’ te lezen is. "Het verhaal is leuk voor de mensen in Tubbergen, maar ook voor mensen buiten het dorp."

Kinderen

Visscher zag zijn kinderen thuiskomen met boeken van school, volgens hen waren dat vaak saaie boeken. “Ik wil daarom een verhaal schrijven wat avontuurlijk is en herkenbaar”, schetst de schrijver. “Het moet niet een stoffig historisch verhaal zijn.” Visscher is samen met zijn kinderen langs plekken gelopen in Tubbergen waar het verhaal zich afspeelt. Samen met zijn kinderen heeft de schrijver het verhaal vorm gegeven.

“We gaan het zien”

Of er nog een boek uit wordt gebracht door de oud-Tubbergernaar is nog niet duidelijk. “We gaan het zien”, lacht de schrijver. “Ik vond het wel superleuk om te doen, dus wie weet gaat er ooit nog een boek komen.” Het boek ‘M en M en het lege doek’ is naast online, ook in het hartje van Tubbergen te krijgen bij lokale boekhandel De Secretaresse.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.