Verkeer
Stuur appje
Zoek

Chris Stomp, hoofdtrainer Jolly Jumpers: ‘Ze schoten ons helemaal naar de Filistijnen’

Chris Stomp Jolly Jumpers Tubbergen
Trainer Chris Stomp, Jolly Jumpers.
Beeld: Jolly Jumpers

De vrouwen van het eerste team van Jolly Jumpers hadden van de basketbalwedstrijd tegen de huidige nummer een op de lijst, Grasshoppers uit Katwijk aan Zee, meer verwacht en gehoopt. Maar na 10 minuten spelen was het gedaan met die illusie. Jolly Jumpers verloor thuis met 68 – 109.

Jolly Jumpers tegen de Grasshoppers was de strijd van de nummer vijf tegen de nummer 1. Grasshoppers is de gedoodverfde kampioen van de eredivisie. “We gingen er positief in”, zegt hoofdtrainer Chris Stomp in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Maar in sporthal De Vlaskoel moest het thuisteam het onderspit delven.

“Grasshoppers speelde een tempo hoger dan we aankonden, verdedigend hadden we helemaal niks in te brengen”

Over het aanvallend gedeelte van Jolly Jumpers is de trainer tevreden. “Aanvallend deden we het best goed. Maar Grasshoppers speelde echt een tempo hoger dan we aankonden, verdedigend hadden we helemaal niks in te brengen. Ze schoten ons helemaal naar de Filistijnen.”

Blessures

De ploeg uit Tubbergen had acht speelsters ter beschikking. “We hebben momenteel vier blessures. We waren een beetje onthand qua speelsters, maar in de topsport hoort dat er bij.”

Verdediging

Zeker is dat tijdens de training vanavond, maandag 23 oktober, de verdediging centraal staat. “Verdedigend moeten we echt stappen gaan maken, dit was niet goed genoeg voor ons”, aldus Stomp.

BC Triple ThreaT

Voor zaterdag 28 oktober staat er weer een zware wedstrijd op het programma. Jolly Jumpers speelt dan in Haarlem tegen het op de derde plaats staande BC Triple ThreaT. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.