Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse Elfde van de Elfde in Oldenzaal: ‘Met Elfkroegentocht, groot feest, duizenden mensen, maar geen carnavalssteken’

"We zijn geïnspireerd door de elfde van de elfde in Keulen”, vertelt Hugo Segerink van de Twentse Elfde van de Elfde in de ochtendshow van Twente FM. Ieder jaar wordt het carnavalsseizoen afgetrapt op 11 november, ‘de elfde van de elfde’. In Oldenzaal pakken ze dit voor het eerst grootser dan ooit op. “We verwachten zo’n tweeduizend mensen, maar hopen op het dubbele.”

Oldenzaal staat komende 11 november helemaal in het teken van carnaval. Het feest vindt plaats in de stadstuinen: De Bombazijn tuin, de Palthetuin en ‘het mooiste straatje van Oldenzaal’, de Marktstraat. “Hier zullen verschillende podia staan met allerlei soorten muziekgenres”, zegt Segerink.

icon_main_info_white_glyph

Twents Kwartearken

Naast een interview in de ochtendshow van TwenteFM was er ook in het Twents Kwartearken, onderdeel van 1Twente Vandaag, aandacht voor de viering in Oldenzaal. William Segerink legt daar uit wat er gaat gebeuren en speelt de Twentse taalquiz mee.

11:11 ‘Kippenvelmoment’

Op stipt ‘elf over elf’ doet burgemeester Patrick Welman zijn woordje voor de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen. “Ook wordt er een nieuw carnavalslied opgevoerd, maar dat is allemaal nog geheim”, verklapt Segerink. Dit nieuwe carnavalslied wordt ondersteund door een blaaskapel, wat volgens de organisator voor een ‘kippenvelmoment’ moet gaan zorgen.

Carnaval Oldenzaal
Beeld: rtvnot

Elfkroegentocht

Naast de vele podia met livemuziek is er ook een andere activiteit waar bezoekers aan deel kunnen nemen, de Elfkroegentocht. “Elf kroegen in het centrum van Oldenzaal zijn hiervoor geselecteerd. We zien dat hier al veel mensen en groepen zich voor aangemeld hebben.” Mochten er deelnemers zijn die deze tocht voltooien voor 16.30 uur, dan wacht hen een uniek aandenken. Wat dit is, wil de organisatie nog niet prijsgeven.

“Volgend jaar valt het op een maandag”

De organisatie kan nog geen zekerheid geven voor een volgende editie. “Volgend jaar wordt het wel wat lastiger, dan valt ‘de elfde van de elfde’ op een maandag”, zegt Segerink. Mocht er een volgende editie komen, dan wordt deze op de maandag gevierd. “Dit feest moet gevierd worden op de elfde van de elfde, net zoals in Keulen. Oldenzaal gaat echt los op deze dag”, sluit hij af.

icon_main_info_white_glyph

Elfde van de Elfde lied

Speciaal voor de eerste editie van de Elfde van de Elfde heeft Geert Christenhusz het lied 'Op 'n Elfden van 'n Elfden' geschreven. Het lied zal tijdens de aftrap bij de Bombazijn ten gehore worden gebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.