Verkeer
Stuur appje
Zoek

Start herinrichting Kruizemunthof Wierden: ‘Ontmoeten, sport, spel, klimaat en groen komen samen op deze plek’

02 Herinrichting Kruizemunthof
Start herinrichting Kruizemunthof.
Beeld: Gemeente Wierden

Wethouder Gertjan ten Brinke stapt maandagmiddag 23 oktober op de gereedstaande graafmachine. Met het bedienen van de hendels en knoppen wordt een eerste stukje skatebaan afgegraven; de herinrichting van de omgeving rond de rolschaatsbaan aan de Kruizemunthof in Wierden is gestart.

Buurtbewoners, kinderen en leerkrachten van basisschool de Morgenster, Woningcorporatie Reggewoon en de gemeente Wierden zijn bij het startmoment aanwezig. Ze zijn ook de betrokkenen. Vanuit de buurt kwam initiatief voor de herinrichting en het plan werd samen met basisschool de Morgenster eind 2021 nieuw leven ingeblazen.

“De wensen voor een tegen-elkaar-veldje, kabelbaan en skatebaan zijn teruggekomen in het definitieve ontwerp”

Kiss and ride

De gemeente presenteerde in maart van dit jaar een concept ontwerp aan omwonenden. Met de reacties van de omwonenden is het ontwerp aangepast tot het definitief ontwerp.
Er komt onder andere een ‘kiss and ride’ zone om op een positieve manier bij te dragen aan de verkeersveiligheid en de parkeerproblematiek.

Invulling

Dianne Brand, leerkracht van de Morgenster: “Het mooie aan dit project is dat ontmoeten, sport, spel, klimaat en groen allemaal samenkomen op deze plek. De leerlingenraad heeft inspraak gehad over de invulling van het ontwerp. De wensen voor een tegen-elkaar-veldje, kabelbaan en skatebaan zijn teruggekomen in het definitieve ontwerp.”

Samenwerking

Wethouder Gertjan ten Brinke vertelt dat het project een mooi voorbeeld is van integraal werken tussen verschillende afdelingen binnen de gemeente. “Niet alleen binnen de gemeente is er nauw samengewerkt. Ook de samenwerking tussen buurtbewoners, leerlingen van de Morgenster en woningcorporatie Reggewoon heeft een belangrijke bijdrage geleverd”, aldus de wethouder.

Wadi/speelveld

Aannemer Gerwers uit Tilligte voert de werkzaamheden uit. De rolschaatsbaan wordt omgevormd naar een wadi/speelveld van gras, er worden meerdere wadi’s en semi-verharde wandelpaden aangelegd, er worden speeltoestellen en een picknicktafel geplaatst en er wordt diverse beplanting aangebracht.

De planning is om eind december 2023 het grondwerk zoveel mogelijk gereed te hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.