Verkeer
Stuur appje
Zoek

CDA-Dinkelland: 'Sluiting dagopvang ouderen Ootmarsum is slechte ontwikkeling voor leefbaarheid kernen'

Ellen loohuis
CdA-raadslid Ellen Loohuis.
Beeld: Twente FM

Blijft er voor ouderen in Dinkelland wel voldoende plek in de dagopvang? “Daarover heeft CDA-Dinkelland vragen gesteld aan het college”, zegt CDA-raadslid Ellen Loohuis in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Aanleiding van de vragen is de sluiting van de dagopvang voor ouderen in Ootmarsum door zorggroep Sint Maarten. “De deelnemers aan die dagopvang moeten noodgedwongen naar een andere locaties en we hedden daar vragen over naar het college toe hoe dat zit en of het college hier iets van af weet”, aldus Loohuis.

“Dat zijn ook ouderen die op een gegeven moment naar een dagopvang moeten kunnen, in de eigen kern”

Het antwoord was dat er naar de smaak van de zorgaanbieder te weinig ouderen zijn, te weinig vraag is voor het aanbod dat er was. “Daar hebben we als CDA wel twijfel over of dat inderdaad zo is”, zegt Loohuis. “We gaan er niet over wat een onderneming of een instelling doet, maar we kunnen ons wel zorgen maken over de inwoners van de gemeente Dinkelland. Dat zijn ook ouderen die op een gegeven moment naar een dagopvang moeten kunnen, in de eigen kern.”

Loohuis: “We willen in het algemeen weten of dit een trend is en in de gaten houden of er voor onze ouderen in de gemeente Dinkelland wel voldoende plek in de dagopvang blijft.”

Slechte ontwikkeling

“Door het sluiten van de locatie in Ootmarsum zal de druk op andere locaties toenemen en zal het kwantitatieve en kwalitatieve aanbod voor ouderen uit Dinkelland afnemen”, constateert Loohuis. Dat is volgens de CDA-fractie in de gemeenteraad van Dinkelland een slechte ontwikkeling voor de leefbaarheid in de kernen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.