Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tijdens de ‘Nacht van de Nacht’ gaat in Oldenzaal het licht uit

Nacht20nacht
Ook de verlichting van de Plechelmusbasiliek blijft uit tijdens 'Nacht van de Nacht'
Beeld: gemeente Oldenzaal

Op veel plekken in Oldenzaal, zoals bij het stadhuis, de Groote Markt, de Sint Plechelmusbasiliek en -toren, blijven zaterdagnacht 28 oktober de verlichtingen uit met als doel om Nederland donkerder en duurzamer te maken. De Nacht van de Nacht is een landelijk evenement van de gezamenlijke natuur- en milieufederaties. Door het hele land worden tijdens deze nacht evenementen georganiseerd in het donker.

Negentiende keer

Ook in de Marktstraat, de herdenkingstuin, de stadswerf en de stadstuin blijven de lichten uit. De gemeente Oldenzaal hoopt ook dat veel bedrijven aan dit initiatief gehoor geven en de binnen- en buitenverlichting zoveel mogelijk uitlaten. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de negentiende keer georganiseerd.

Judithhoeve

IVN Oldenzaal-Losser organiseert een wandeling door de donkere bossen rondom de Judithhoeve in in Losser, waarvoor men zich aan kan melden via de website www.Ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo. Daarbij kan gekozen worden voor een starttijd tussen 19.00 en 20.00 uur.

Lichthinder

‘Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Overbodige verlichting kan lichthinder en energieverspilling veroorzaken. Ook kan het ritme van mensen en dieren verstoord worden omdat de nacht nodig is om uit te rusten voor de gezondheid en een sterke weerstand. Jaarlijks worden miljoenen trekvogels verstoord of ze sterven door lichthinder’, schrijven milieufederaties op hun site.

Zaterdagavond 28 oktober om 20.00 uur gaan de lichten uit om de volgende ochtend om 07.00 uur weer aan te gaan. Meer informatie is te vinden op www.nachtvandenacht.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.