Verkeer
Stuur appje
Zoek

‘Kabouter knapzakroute’ beleeft primeur bij Herfsttintentocht in Vasse

Herfst
De Herfsttintentocht in Vasse beleeft dit jaar een primeur voor de allerkleinsten: 'De Kabouter knapzakroute'
Beeld: LRdeMan

Door minder animo is er aanstaande zondag 29 oktober geen autoroute meer bij de Herfsttintentocht in Vasse maar wel een primeur voor de allerkleinsten onder ons: ‘De Kabouter knapzakroute’. “Door andere activiteiten in de gemeente Tubbergen zijn we dit jaar wat later, maar dat komt goed uit want ook de natuur is wat trager dit jaar; de bladeren beginnen nu pas te kleuren”, aldus Mieke Lenferink, namens de organisatie.

“De kinderen gaan op stap met een eigen knapzak”

Al voor de 39e keer wordt de Herfsttintentocht dit jaar in Vasse gehouden. Er zijn wandelroutes van 12 en 22 kilometer, fietsroutes van 25 en 55 km. De autoroute is eruit gehaald omdat daaraan de laatste jaren veel minder deelname was. “Maar we hebben wel iets nieuws voor de allerkleinsten; een kabouter knapzakroute van 2,5 kilometer lang, waarbij de kinderen onderweg kabouters tegen komen en ze op stap gaan met een eigen knapzak”, zegt Lenferink trots.

Oosterikserf

Startpunt en dus ook inschrijvingen voor de fiets en wandeltochten zijn allemaal bij Het Bolscher in Vasse, tussen 10.00 en 14.00 uur. Onderweg zijn er pauzepunten bij de Manderse Watermolen Bels (de wandelroutes), De Manderveense Aardbei (fietsroute 25 km.) en Café-Restaurant Nijhuis (fietsroute 55 km.), eveneens in Mander. Voor de ‘Kabouter knapzakroute’, is het startpunt op het Oosterikserf, aan de weg naar de Watermolen aan de linkerkant. Voor een gevulde ‘knapzak’ wordt vijf euro gevraagd.

Bijpassende herfstgerechten

Ook worden er heerlijke maaltijden geserveerd bij verschillende restaurants. Bij Nijhuis in Mander staat zuurkool op het menu, reserveren wordt aangeraden. “De overige horeca in Vasse zal bijpassende herfstgerechten serveren, en ook daar is reserveren raadzaam”, sluit Lenferink af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.