Verkeer
Stuur appje
Zoek

‘Ride and Quad’ na 25 jaar terug op Euregio Indoor Denekamp

Night 1352912 1920
Een van de onderdelen van de Euregio Indoor Denekamp is 'Euregio by Night' waarbij verlichte paarden springen in het donker
Beeld: Aafke van Pixabay

Eerst een hindernisparcours rijden met je paard en daarna op een quad springen om ook menig obstakel te nemen, dat is het onderdeel ‘Ride & Quad’, dat vanavond onderdeel is van de Euregio Indoor die in het grensgebied van Denekamp wordt gehouden. Al voor de 27e keer staan er een maandlang allerlei activiteiten op het programma waaronder dus vanavond 27 oktober dit spectaculaire onderdeel.

“We hebben al 600 ruiters aan de start gehad”

Van 13 oktober tot en met 12 november duurt de Euregio Indoor Denekamp dat plaatsvindt aan de Brandlichterweg, in het grensgebied van het dorp. “We hebben al circa 600 ruiters aan de start gehad”, aldus Frank Nieuwenhuis namens de organisatie. “Omdat het een euregio indoor is, is het toegankelijk voor Nederlandse en Duitse ruiters en dat spreekt nogal aan.”

Fun en behendigheidsparcours

Enkele weken geleden is er begonnen met een dressuurwedstrijd in verschillende klassen, er zijn springrubrieken geweest, en voor vanavond staat een showavond gepland. “We beginnen om zes uur met de pony’s die een ‘fun en behendigheidsparcours’ rijden, waarbij ze moeten slalommen, een hek open en weer achter zich dicht moeten doen of achteruit moeten parkeren, dat ziet er heel spectaculair uit”, licht Nieuwenhuis toe.

“De meeste ruiters zitten natuurlijk vaker op een paard dan op een quad”

Daarna is het volgens de organisator voor het eerst sinds 25 jaar weer eens de beurt aan de ‘Ride & Quad’. “De meeste ruiters zitten natuurlijk vaker op een paard dan op een quad. Dus dat wordt ook wel een spektakel.” Na dit evenement volgen de Euregio by Night show waarbij de paarden die zijn verlicht in het donker een parcours moeten afleggen en het Euregio Masterspringen met topruiters uit Duitsland en Nederland. Met een optreden van DJ Stef wordt de feestavond afgesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.