Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente ontvangt regerend landskampioen Feyenoord: 'Ze zijn beter dan vorig jaar'

Er staat FC Twente een mooie uitdaging te wachten: zondagmiddag komt Feyenoord naar De Grolsch Veste. Wat Oosting betreft één van de beste ploegen van de Eredivisie (samen met PSV, red.) De trainer vindt ze dit seizoen zelfs beter dan vorig jaar in het kampioensjaar.

Dat de Rotterdammers over genoeg kwaliteit beschikken, lieten ze woensdagavond wel zien. In de eigen Kuip werd overtuigend gewonnen van Lazio Roma in de Champions League. Ook Oosting was onder de indruk. "Ik vind dat ze op alle posities kwaliteit hebben. En ook wapens. Het is een hele goede ploeg."

Internationale ploeg

Naast individuele kwaliteiten bij spelers, ziet hij ook een heel sterk team. "Ze hebben een hoge intensiteit, ook in de manier van voetballen. Ze zijn nauwkeurig in de passing en heel stabiel en comfortabel aan de bal. Maar met name in verdediging zijn ze heel erg goed; ze willen heel hoog verdedigen met veel agressiviteit."

Hij vindt Feyenoord dit seizoen zelfs beter dan vorig seizoen toen ze kampioen werden. "Ze zijn wat meer uitgebalanceerd in bepaalde dingen. Ik vind dat ze een internationale ploeg hebben."

Fenerbahce

Toch kijkt Oosting liever naar zijn eigen ploeg. "We hebben tot dusver prima gepresteerd en kunnen ons zondag als team meten met een ploeg die internationaal ook topwedstrijden speelt. Het is een mooie uitdaging om te zien hoe ver we zijn en waar we staan."

Zelf deed FC Twente dit seizoen ook internationale ervaring op in de Conference League. Met name de wedstrijden tegen Fenerbahce zijn in aanloop naar het treffen van a.s. zondag ter sprake gekomen. "Dat vond ik ook een hele goed ploeg met wapens en een hoge intensiteit. Ze hadden een mannelijke manier van verdedigen. Ik heb dat wel meegnomen in voorbereiding op Feyenoord.

Vlap en Brenet

Het is nog even de vraag welke spelers Oosting zondag allemaal tot zijn beschikking heeft. Voor Max Bruns en Naci Ünüvar komt de wedstrijd nog te vroeg. Maar achter de namen van Michel Vlap en Joshua Brenet staan nog vraagtekens. Over het meespelen van dit duo wordt zaterdag een beslissing genomen. Vlap moest vorige week de derby tegen Heracles aan zich voorbij laten gaan, maar traint wel weer deels mee. Brenet is al langer geblesseerd, maar ook hij sluit alweer gedeeltelijk aan bij trainingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.