Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tubbergse basketbalvereniging Jolly Jumpers pakt relatief ‘eenvoudige’ zege in Haarlem

Jolly Jumpers selectie 23 24
Beeld: Jolly Jumpers

De Tubbergse basketbalvereniging Jolly Jumpers mocht dit weekend aantreden tegen het Haarlemse Triple ThreaT. De Haarlemmers, die pas twee seizoenen in de Women's Basketball League spelen, konden niet op tegen het Twentse Jolly Jumpers. “We hebben de wedstrijd relatief eenvoudig naar ons toe kunnen trekken met een eindstand van 61-84”, vertelt basketbalcoach Chris Stomp van Jolly Jumpers in de ochtendshow van Twente FM.

“Vorige week hebben we de wedstrijd verloren op communicatie en verdediging”, concludeert Stomp. De basketbalcoach geeft aan veel te hebben getraind op deze twee punten. “We hebben heel veel geleerd van de vorige wedstrijd. De spelers hebben de feedback perfect om weten te zetten in een positief resultaat tegen de Haarlemmers.”

Chris Stomp Jolly Jumpers Tubbergen
Beeld: Jolly Jumpers

'Net schaken'

Stomp benadrukt het feit dat communicatie in basketbal van uiterst belang is. “Je hebt zo veel momenten in de wedstrijd dat je met elkaar moet praten”, legt hij uit. “Van de manier van uitblokken tot de kleur die wordt gespeeld op een bepaalde verdediging; basketbal is soms net schaken.”

“We gebruiken ook codetaal”

“Het nadeel, maar ook een voordeel, van basketbal is dat iedere wedstrijd inzichtelijk is”, vertelt Stomp. Bij basketbal kunnen teams elkaar ‘scouten’. Hierbij wordt er voor de wedstrijd gekeken naar de tegenstander om zo een inschatting te maken over wat voor soort ‘spelletje’ ze waarschijnlijk gaan spelen. “Tijdens de wedstrijd gebruiken we ook codetaal.”

Voor het basketbalteam uit Tubbergen staat aankomend weekend een lastige wedstrijd op de planning. Het team treedt zaterdag in eigen huis aan tegen QSTA United. De ploeg uit Bemmel staat twee punten onder de Tubbergenaren in het klassement en zal er dus alles aan doen om in te lopen op de meiden van Jolly Jumpers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.