Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ter Haar, Burgerforum Losser, over windturbines: 'Nu zaak om er een rem op te zetten'

Lies ter haar
Beeld: Twente FM

Burgerforum Losser startte begin september een petitie tegen windmolens. “De petitie loopt al een aantal weken, maar bij mensen leeft het nog niet echt”, zegt Lies ter Haar van Burgerforum Losser in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

“Mensen denken dat ze er weinig aan kunnen doen, maar dat beeld moet omgevormd worden”, aldus Ter Haar. Vandaar dat Burgerforum de petitie steeds weer onder de aandacht brengt.

“We gaan op alle stappen in de procedure bezwaar aantekenen; de eerste stap is inmiddels geweest”

Gegen Windräder

Inmiddels is ook aan de Duitse kant van de grens een petitie gestart, Gegen Windräder im Wald (GWW). Burgerforum Losser werkt samen met GWW. “We delen informatie en helpen elkaar met het werven van handtekeningen.” De bedoeling is dat beide petities gezamenlijk aangeboden worden op het stadhuis in Bad Bentheim. Daarvoor is overigens nog geen datum geprikt.
“We gaan op alle stappen in de procedure bezwaar aantekenen; de eerste stap is inmiddels geweest”, vertelt Ter Haar.

Kale plekken

De voorbereidingen voor het plaatsen van de turbines zijn van start gegaan. Dronebeelden laten kale plekken zien in de bossen over de grens, ongeveer daar waar de turbines gepland zijn. “De toegangswegen liggen er al”, aldus Ter Haar. “De eerste stappen zijn al gezet, dus nu is het zaak om te proberen er een rem op te zetten.”

De petitie is te zien op www.burgerforum.com en op Facebookpagina van Burgerforum.

Windmolens
Lees ook
Burgerforum Losser houdt petitie tegen komst zes windturbines net over de grens
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.