Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Almelo krijgt haar eerste snellaadplein voor elektrische auto's en hier gaat die komen

  • E Vii GO x Heracles 6
    (Vlnr) Rob Toussaint (Algemeen Directeur Heracles), Thomas Bruns (Heracles), Joris van den Elshout (Fudura), Jos Nijland (EViiGO), Erwin Kleijzen (Fudura), Justin Hoogma (Heracles)
    Beeld: Fudura
  • E Vii GO x Heracles 7
    (Vlnr) Rob Toussaint (Algemeen Directeur Heracles), Thomas Bruns (Heracles), Joris van den Elshout (Fudura), Jos Nijland (EViiGO), Erwin Kleijzen (Fudura), Justin Hoogma (Heracles)
    Beeld: Fudura

Mensen met een elektrische auto kunnen vanaf nu hun accu snel opladen in Almelo. En dat wel bij het Heracles stadion. Het is het eerste snellaadplein van Almelo. Op het nieuwe snellaadplein is er ruimte voor acht auto's om tegelijk op te laden.

"We zijn niet de grootste voetbalclub van Nederland. Daarom proberen we dingen altijd nét wat slimmer en innovatiever te doen. Daarnaast zetten wij ons als club veel in voor regionale en maatschappelijke thema’s als vitaliteit en duurzaamheid", zegt Tom Uitzetter, commercieel manager bij Heracles Almelo. Het snellaadplein is tot stand gekomen door de voetbalclub, laadpleinbeheerder EViiGO en specialist in energie-infrastructuur Fudura.

Elk uur ander tarief

Het concept van EViiGO draait niet alleen om snel laden, maar ook om slim laden. Elk uur is het tarief anders. Dat kan variëren van 0,25 tot 0,80 cent per kilowattuur (kWh). Dat heeft te maken met vraag en aanbod. Als er een overschot aan elektriciteit op het net is en weinig mensen gebruiken stroom, dan is het tarief erg laag. Zo wordt ook het stroomnet ontlast. ‘’Meestal laad je tussen één en drie ‘s middags het voordeligst’’, zegt Jos Nijland, eigenaar EViiGO.

Tweede snellaadplein Almelo

Het nieuwe snellaadplen is de zesde van Twente. Vier zijn in Enschede te vinden en een is in Haaksbergen. Aan de Bleskolksingel in Almelo, tegenover de Regionale Grondbank komt nog laadplek van EViiGO. Deze komt op de parkeerplaats van het nieuwe pand van PAM Galerij en Balkonverhoging. De verwachting is dat deze snelladers vanaf begin volgend jaar klaar voor gebruik zijn.

icon_main_info_white_glyph

Nationale Klimaatweek

Het is geen toeval dat op maandag 30 oktober het snellaadplein wordt geopend. Dat is het begin van de Nationale Klimaatweek. Het initiatief van de rijksoverheid duurt tot en met 5 november en is ervoor om burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Want 'er moet nog veel gebeuren om de afgesproken klimaatdoelen te behalen' geeft het Rijk aan. Ook lanceert het Rijk een campagne: 'Zet ook de knop om' met concrete tips om minder CO2 uit te stoten en energie te besparen.

Kans op gesigneerde voetbalshirts

Mensen die tijdens de Klimaatweek hun auto aan het elektrisch infuus leggen op het nieuwe laadplein, maken kans op een gesigneerd voetbalshirt of een VIP-voetbalervaring.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.