Verkeer
Stuur appje
Zoek

Fanfare van Koninklijke Landmacht in Wierden op Veteranendag in November: ‘Dat is wel bijzonder’

25 21 wierden veteranen
Beeld: Twente FM

Waar de meeste Veteranendagen worden gevierd in juni, is er dit jaar in Wierden een in november. In samenwerking met de Veteranen Vereniging Gemeente Wierden, organiseert de gemeente Wierden een Veteranendag op vrijdag 10 november. “Er wordt afgesloten met een Anjerconcert, waar de Fanfare ‘Bereden Wapens’ zal gaan optreden”, vertelt Doret Tigchelaar, burgemeester van de gemeente Wierden, in de ochtendshow van Twente FM.

Het is niet gebruikelijk dat je een Veteranendag voorbij ziet komen in de maand november. “Doordat de fanfare beschikbaar was op deze datum, hebben we besloten de Veteranendag te verplaatsen”, legt de burgemeester uit. De Fanfare ‘Bereden Wapens’ zal tijdens het Anjerconcert de dag afsluiten in de Gereformeerde Kerk Wierden. De fanfare is één van de twee regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht.

Veteranen Vereniging Gemeente Wierden

In januari dit jaar is er in Wierden een vereniging gevormd door veteranen uit de gemeente, de Veteranen Vereniging Gemeente Wierden. “De vereniging telt zo’n honderd veteranen uit de gemeente”, schat de burgemeester. De vereniging wordt financieel ondersteund door de gemeente, waardoor activiteiten als deze mogelijk gemaakt kunnen worden.

“De verhalen die ze vertellen zijn erg aangrijpend”

De Veteranendag in Wierden zal beginnen om 17:00 uur voor genodigden. Hier zal onder andere de burgemeester in gesprek gaan met de veteranen. “Hun verhalen zijn altijd erg aangrijpend, daarom vind ik het zo mooi dat we dit soort activiteiten voor ze kunnen organiseren”, zegt de burgemeester.

Fanfare

Na het gedeelte voor genodigden begint vanaf 20:00 uur het Anjerconcert in de Gereformeerde Kerk Wierden. “Dit gedeelte is te bezichtigen voor het publiek”, vertelt Tigchelaar. Het concert, met de naam ‘You’ll Never Walk Alone’, duurt tot ongeveer 21:30 uur. Onder het genot van een drankje kunnen bezoekers achteraf met elkaar napraten.

icon_main_info_white_glyph

Kaartverkoop

De kosten van een kaartje voor het Anjerconcert bedragen 10 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij de Primera in Enter en Reterink Boekhandel in Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.