Verkeer
Stuur appje
Zoek

Klimaatmarkt in Oldenzaal mét escaperoom en 'wie vindt Gerrit de Gouden Gieter?'

Groendak Klimaatweek
Al uw vragen over het klimaat en de verandering ervan kunt u zaterdag stellen op de klimaatmarkt in Oldenzaal
Beeld: gemeente Oldenzaal

Een speciale klimaat-escaperoom om uit te ontsnappen is een van de hoogtepunten op de klimaatmarkt die zaterdag 4 november wordt gehouden in de Kerkstraat bij de Groote Markt in Oldenzaal. Daarnaast staan er tal van groene organisaties met stands om vragen over het klimaat te beantwoorden. Dit alles in het kader van de Nationale Klimaatweek die van 30 oktober tot en met 5 november zijn beslag heeft.

Duurzaam

Hoe realiseert u onderhoudsvriendelijke groene (voor)tuin? Hoe zorgt u voor meer biodiversiteit? Hoe gaat u verstandig om met (regen)water ? En hoe kunt u duurzaam omgaan met energie en warmte in huis? U vindt het antwoord bij één van de stands in de Kerkstraat. De klimaatmarkt is van 10.00 tot 16.30 uur.

Gerrit de Gouden Gieter

Tevens zijn er allerlei activiteiten, ook voor de jeugd. Kinderen kunnen op een watertafel een stad van blokken bouwen en met een gieter ontdekken hoeveel wateroverlast een flinke bui kan veroorzaken. Vijf ‘Gouden Gieters’ zijn in Oldenzaal verstopt op bekende groene locaties. Vinders kunnen deze op de klimaatmarkt inleveren voor een mooie prijs. Voor tips om een ‘Gerrit de Gouden Gieter’ te vinden kun je een actieflyer downloaden op www.oldenzaal.nl/klimaatmarkt.

Escaperoom

In de mobiele escaperoom worden inwoners uitgedaagd om samen te ontsnappen aan de gevolgen van klimaatveranderingen. Deze interactieve ervaring probeert de realiteit van klimaatverandering dichterbij te brengen door te laten zien dat als we samenwerken en slimme keuzes maken, invloed kunnen uitoefenen op onze (klimaat)toekomst. De escaperoom heeft als doel om spelenderwijs te attenderen op de uitdagingen waarmee de aarde wordt geconfronteerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.