Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Opvallend: directeur Kennispark Twente kondigt al na paar maanden vertrek aan

2023 03 15 Marike Bezema nieuwe directeur Kennispark Twente
Marike Bezema trad dit voorjaar in dienst als directeur van Kennispark Twente, nu kondigt ze haar vertrek aan.
Beeld: Kennispark Twente

Marike Bezema stopt als directeur van Kennispark Twente. De uitdagingen wat betreft de begroting en de ambities zijn zo groot dat ze besluit af te treden. Daarmee blijft het bij een kortstondig dienstverband: Bezema trad pas afgelopen voorjaar in dienst.

Ze kreeg te maken met 'grote opgaves en een niet sluitende begroting', zo meldt Kennispark Twente. "Marike kijkt terug op een mooie periode van samenwerking, maar trekt ook de conclusie dat met de begroting en ambities van 2024 zij niet de geschikte persoon is om deze rol te vervullen."

Broedplaats

Marike Bezema volgde in maart Anne-Wil Lucas op en wilde van Kennispark Twente een zichtbare Twentse broedplaats van innovaties maken. "Het ondernemerschap, de unieke kennispositie en de (jonge) professionals geven Twente een bijzondere plek, die bijdraagt aan onze maatschappelijke uitdagingen", zei ze destijds. Daarbij gaf ze aan uit te zien naar de samenwerking met de regionale partners.

Lees ook
Marike Bezema nieuwe directeur Kennispark Twente: "Zie uit naar samenwerking met de regionale partners"

Bezema blijft nog aan tot 1 januari. De Raad van Toezicht zoekt naar een passende oplossing om de continuïteit bij Kennispark te waarborgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.