Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eindsprint NK tegelwippen in gemeente Losser: ‘Hier konden d’r nog wel wat oet’

20231031 laatste dag nk tegelwippen losser
In Losser worden de laatste tegels voor het NK 2023 gewipt.
Beeld: Gemeente Losser

Losser doet het goed in de Twentse poule tegelwippen, zegt wethouder Jaimi van Losser in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Volgens hem gaat Losser hoge ogen gooien; Van Essen denkt aan een plaats in de top 3.

Aan de Hogeweg in Losser zijn gisteren, op de laatste dag van de wedstrijd, nog 308 tegels gewipt.
Een locatie voorgedragen door buurman Peter Heerink, die geloofde dat dit stukje Losser zeer geschikt was voor meer groen: “Hier konden d’r nog wel wat oet”. Heerink stak, samen met Van Essen, de handen uit de mouwen.

“Ik weet ook niet waarom die stoep zo gigantisch breed moest zijn”

“Bij de gemeente kregen we een foto met daarop deze stoep. Als je daar in de buurt kijkt weet ik ook niet waarom die stoep hier zo gigantisch breed moest zijn, daar kan gerust een beetje groen bij”, aldus Van Essen. Op de plek van deze gewipte tegels komt gras.

Vergroenen kerndorp

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Losser zich ingezet om het kerndorp Losser flink te vergroenen. Op verschillende plekken is een flink aantal tegels verwijderd om plaats te maken voor planten, struiken en bomen. Gewipte tegels die nog goed zijn, gaan naar de opslag. Slechte tegels worden vermalen en hergebruikt.

icon_main_info_white_glyph

NK Tegelwippen 2023

Het NK Tegelwippen 2023 wordt gehouden van 21 maart tot en met 31 oktober 2023. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan en in welke gemeente de meeste tegels gewipt worden.
Het gemeenschappelijk doel is om tegels te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, zodat Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier wordt.
Op 15 november worden de winnaars bekend gemaakt!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.