Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Indrukwekkende Almelose erehaag voor geliefd wielerman Harrie Löwik naar laatste rustplaats

SF231101 10101
Beeld: Dick Soepenberg

Tientallen wielrenners en wielrensters van de Zwaluwen Almelo vormden woensdagmiddag een erehaag voor de rouwstoet met Harrie Löwik. Het was een indrukwekkend eerbetoon als dank voor wat Löwik voor de wielervereniging heeft betekend: 'Mooi dat leden van de club en de wielerploeg zich dat realiseren door hier te zijn'

De schok was groot toen het bericht tot de wielerwereld doordrong. En niet alleen in de Twentse wielerwereld, ook landelijk laat Löwik grote indruk na. ”Er is werkelijk uit alle hoeken van het land met verslagenheid gereageerd op het bericht”, liet wielerfotograaf Dick Soepenberg weten. ”Niet raar. Renners uit alle windstreken hebben in een van de vele topamateurploeg die Harrie sponsorde gereden."

Herinneringen

Herman Lammertink, Gerard Golbach en Joseph Lenferink stonden als belangstellende, bekende coureurs uit een grijs verleden bij de inrit van het Almelose crematorium aan de Willem de Clercqstraat. Ze haalden in afwachting van de rouwstoet nog wat herinneringen op van de afgelopen 40 jaar. ”Goh, wat heeft deze man veel voor de club gedaan”, merkte Lammertink op. ”En nog steeds”, meldde Golbach. Lenferink kon het alleen maar beamen.”

HBL 12717
Harrie Löwik (1946-2023)
Beeld: Dick Soepenberg

Helpende hand

Voorzitter en oud-renner Philip Kootstra van de Zwaluwen coördineerde de actie persoonlijk. De afgelopen week stak hij samen met leden van de wielerclub de helpende hand toe waar nodig, onder meer bij het druk bezochte afscheid in de meubeltoonzaal van Löwik in Vriezeveen waar maandag afscheid kon worden genomen van Harrie. ”Deze erehaag moesten we nog vormen naar zijn laatste rustplaats. Het is letterlijk het laatste wat we voor hem terug kunnen doen na alles wat hij voor ons heeft gedaan. Deze opkomst geeft een goed gevoel en hopelijk hebben we de familie dat hiermee ook kunnen geven.” Harrie Löwik overleed op 25 oktober op 77-jarige leeftijd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.