Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zelf experimenteren met 3D-printers tot lasersnijders: MaakLab in Losser officieel geopend

Een speciaal gedeelte in ‘t Lossers Hoes in het teken van technische ontwikkelingen en apparaten. Deze middag was het aan wethouder Marian Oosterbroek om het nieuwe MaakLab in Losser te openen. Het MaakLab gaf al eerder workshops, maar heeft nu een permanente plek gekregen in de bibliotheek. “We willen zowel jongeren als ouderen kennis laten maken met de hedendaagse technologie”, vertelt Han van de Wetering, vrijwilliger bij Fundament en coördinator van het MaakLab project.

Applaus klinkt nadat wethouder Oosterbroek het rode lint doorknipt; het MaakLab Losser is officieel geopend. “We hebben 3D-printers, elektrische borduurmachine en nog veel meer”, somt Van de Wetering op. Het MaakLab is door Stichting Fundament Losser in samenwerking met Tetem Enschede opgezet.

Realisatie

Het bevorderen van de techniek bij jongeren en ouderen staat al meerdere jaren hoog op de agenda bij de Stichting Fundament Losser. “Naast vrijwilliger van het MaakLab ben ik ook planner bij Automaatje”, legt de coördinator uit. “Mijn collega Peter Hagenaars en ik zitten veel in ‘t Lossers Hoes, dus kwam de vraag: willen jullie het MaakLab hier realiseren.”

Inloopmiddagen

Iedere tweede en vierde donderdag van de maand is er een inloopmiddag waar bezoekers zonder aanmelding naar binnen kunnen lopen. “Het is bedoeld voor leeftijden van 8 tot 88”, licht Van de Wetering toe. Bezoekers kunnen deze middag tussen 14.00 en 16.00 onder begeleiding werken aan eigen creatieve ideeën. Hierbij mag iedereen gebruik maken van de vele innovatieve apparatuur.

“Ter lering en vermaak kennis te laten maken met de techniek”

Naast de inloopmiddagen voor alle leeftijden is er ook een inloopmiddag speciaal voor een jongere doelgroep. “Iedere eerste woensdag van de maand kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar aan de slag met allerlei doe-het-zelf setjes. We hopen Losser op deze manier ter lering en vermaak kennis te laten maken met de techniek”, sluit hij af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.