Verkeer
Stuur appje
Zoek

Snertloop De Lutte begint qua inschrijving al goed vol te lopen

Hardlopen
De snertloop wordt zondag 3 december alweer voor de 37e keer gehouden in De Lutte
Beeld: TwenteFM

Over een maandje (zondag 3 december) is het weer zover, dan is weer de traditionele Snertloop in De Lutte over onverharde wegen. “We hebben nu al ongeveer negenhonderd inschrijvingen en daar kunnen nog wel wat bij. Maar rond de twaalfhonderd gaan we stoppen anders wordt het te druk op het parcours en het ontvangstterrein. Dus voor wie nog plannen heeft, zou ik zeggen; probeer er snel bij te zijn”, aldus Jeroen Bosch namens te organisatie.

Snert

Dit winterse hardloopevenement wordt dit jaar voor de 37ste keer gehouden. Het parcours loopt vanuit de gezellige dorpskern in De Lutte door het mooie glooiende landschap. Met winterse weersomstandigheden een uitdaging voor zowel de wedstrijd als recreatieve loper. Na afloop wordt iedereen getrakteerd op heerlijke warme snert.

Populair

Om 10:15 uur start de 2,4 km voor kinderen t/m 12 jaar. Deelname aan deze afstand is gratis en inschrijving kan ook op de dag zelf nog. Daarna volgen de afstanden 5,3 km en 9,6 km. Hiervoor is voorinschrijving wel nodig. Kosten zijn € 8,50 per persoon. Volgens Bosch is de afstand van 9,6 kilometer het meest populair. Inschrijven kan via www.loopgroep.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.