Verkeer
Stuur appje
Zoek

Heracles volkomen kansloos tegen koploper PSV na vroege rode kaart Hoogma

Hoofdingang erve asito stadion heracles almelo
Beeld: Léon de Man

Heracles Almelo heeft een kansloze middag tegen PSV achter de rug. Op Erve Asito werd de wedstrijd al na twintig minuten onthoofd door een vroege rode kaart voor aanvoerder Justin Hoogma. Het hulpbehoevende tiental van Heracles mocht vervolgens blij zijn dat dubbele cijfers uitbleven. De teller stopte bij 0-6.

Het is nog niet eens halverwege de eerste helft als scheidsrechter Joey Kooij door de VAR naar het scherm wordt geroepen. En na het zien van de beelden kan de 32-jarige arbiter niet anders dan fors ingrijpen. Een charge van captain Hoogma op de enkel van PSV-middenvelder Til wordt bestraft met de zwaarst mogelijke sanctie: rood en een strafschop.

Bidden

Een benutte penalty van De Jong en flink wat frustratie aan Almelose zijde later weet iedereen in het stadion dat Heracles moet bidden dat een monsterscore uitblijft tegen PSV. Een strijd tussen het meest scorende elftal van de Eredivisie en de ploeg die de meeste treffers om de oren krijgt is op voorhand al een hels karwei. Tel daarbij op dat de ongenaakbare Eindhovenaren tot nu toch geen enkel puntje verspeelden en je moet wel heel positief in het leven staan om perspectief te zien.

Trainer John Lammers zei voorafgaand dat een nederlaag lijden tegen PSV niet erg is, maar dat de manier waarop allesbepalend gaat zijn. Dat gezegd hebbende zal de oefenmeester geen rekening hebben gehouden met de voortijdige exit van Hoogma.

Zodoende valt er een stuk minder zinnigs te zeggen over de manier waarop Heracles voor de dag kwam gedurende het duel op Erve Asito, of het moet zijn dat PSV-trainer Peter Bosz zijn vrienden Lammers en Hendrie Krüzen met nul tegen zes nog enigszins spaarde. Want het terneergeslagen Heracles deed er in het laatste gedeelte helemaal niets meer aan om de schade te beperken.

Met een man meer op het veld en een surplus aan kwaliteit liep PSV met speels gemak uit naar een ruime zege en zorgeloze middag. Net als De Jong vonden ook Schouten, Tilman, Ramalho, Til en Pepi hun naam terug op het scorebord. Bij vlagen leek het Heracles-doel wel een schiettent. Mede dankzij het aluminium en enkele reddingen van keeper Brouwer bleef het bij 0-6. Een uitslag waarmee Heracles haar handen dicht mag knijpen.

Handen dichtknijpen

Na het dramatische verlies bij SC Heerenveen, de gênante bekeruitschakeling tegen de amateurs van HHC Hardenberg en de hopeloze wedstrijd tegen PSV zal Lammers de komende dagen zijn aangeslagen ploeg bij elkaar moeten rapen. Ondanks een sterke start van de competitie is de klad er lelijk in gekomen en wacht het dolende Heracles al ruim twee maanden op een overwinning in de Eredivisie. Volgende week staat Fortuna-uit op de rol.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.