Verkeer
Stuur appje
Zoek

Losserse scouts planten jubileumboom in centrum en tientallen bosplanten bij Nilants Ven

Aanplant bij scouting 2
Beeld: Gemeente Losser

Maar liefst 60 stuks bosplantsoen gingen zaterdag 4 november de grond is. Scouts uit Losser plantten ook een esdoornboom naast hun voormalige clubhuis.

De Teylersgroep Scouting Losser viert in 2024 haar 60-jarig bestaan. Op het jubileumfeest werd zaterdag alvast een voorschot genomen met het planten van de boom en een diversiteit aan bosplanten. De esdoorn en de planten waren een cadeautje van de gemeente Losser.

Teylershoes

Het verhaal van de Teylersgroep begon met haar allereerste clubhuis, het Teylershoes, gelegen in het centrum van Losser. In dit historische pand is al een kwart eeuw restaurant 'De Oude Apotheek' gevestigd.

Esdoorn

In aanloop naar hun 60-jarig jubileum hebben de scouts besloten om een esdoornboom te planten op het gazon naast hun voormalige clubhuis. Deze esdoorn symboliseert niet alleen een nieuw begin, maar werpt ook een blik terug op het ontstaan van de scouting in Losser. Deze esdoorn staat bekend om zijn prachtige oranjerode tot intens rode herfsttinten.

Kids aanplant bij scouting 1
Beeld: Gemeente Losser

Meidoorn en vlier

Naast de esdoorn is er ook 60 stuks bosplantsoen geplant bij Nilants Ven, met als doel de biodiversiteit te versterken. Deze jonge struiken dienen als schuil- en voedselplaatsen voor diverse dieren, waaronder vogels en egels. Onder andere de soorten meidoorn, hulst, liguster, hazelaar, Gelderse roos en gewone vlier zijn zaterdag 4 november met veel enthousiasme door de leden van de scouting samen met de gemeente in de grond gezet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.