Verkeer
Stuur appje
Zoek

Burgerbelangen Dinkelland dient motie in: 'College moet onafhankelijke lokale journalistiek behouden voor Noordoost Twente'

Fons maathuis
Fons Maathuis, fractievoorzitter Burgerbelangen Dinkelland
Beeld: Twente FM

“Er is belangstelling voor lokaal nieuws, maar als er betaald moet worden trekt men de achterbroek aan”, zegt Fons Maathuis, fractievoorzitter van Burgerbelangen Dinkelland, in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

De fractie dient tijdens de begrotingsvergadering van vanavond, dinsdag 7 november 2023, een motie in om alsnog een financiële bijdrage te leveren aan de onafhankelijke lokale journalistiek. “De omroep RTV Noordoost Twente/Twente FM heeft subsidies aangevraagd en die zijn afgewezen door het college. Wij vinden dat heel vreemd, want nu gaat het college Dinkelland bepalen wat belangrijk is voor onze inwoners. De gemeente is verantwoordelijk voor een goede communicatie richting haar inwoners.”

“Als er betaald moet worden trekt men de achterbroek aan. Dat vind ik niet kloppen”

Maathuis is benieuwd hoe andere fracties reageren op de motie. “Kijk alleen al als er verkiezingen zijn, de aandacht die Twente FM daaraan geeft. Alle fracties vinden dat prachtig. Er is belangstelling voor lokaal nieuws, maar als er betaald moet worden trekt men de achterbroek aan. Dat vind ik niet kloppen."

Lokale journalistiek

Burgerbelangen Dinkelland wil de onafhankelijke lokale journalistiek behouden voor Noordoost Twente en vraagt het college in overleg te treden met de andere gemeenten in Noordoost Twente hierover en de subsidieaanvraag van de lokale omroep te honoreren.

Twente FM Studio Stockfoto 1 Microfoon
Lees ook
Geen extra subsidie voor RTV Noordoost Twente: ‘Dit is teleurstellend, maar we leggen ons er niet bij neer’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.