Verkeer
Stuur appje
Zoek

Opkomst nieuwe Prins Carnaval van ‘Alberger Bökke’ in residentie ‘de Vette Bok’

23 2020 carnaval hoogheid
Beeld: RTV NOT

In de residentie ‘De Vette Bok’, zaal Morshuis, in Albergen is zaterdag de Elfde van de Elfde de opkomst van de Prins van de Alberger Bökke met zijn Sik en Hofdames. “Het grote raden is al begonnen natuurlijk”, aldus Wim Potijk, namens de ‘Bende van 5’, die belast is met de zoektocht.

Spectaculair

Op de website van de carnavalsvereniging zijn de afgelopen weken vier aanwijzingen gegeven die kunnen leiden naar de naam van de nieuwe Prins. Volgens Potijk is het een streven om voor de zomervakantie een hoogheid te vinden. “We hebben dit jaar een zeer enthousiaste kandidaat dus waren we vrij snel klaar, maar dat is niet ieder jaar zo.”

“De opkomst moet wel weer een beetje spectaculair worden”

De vereniging de Alberger Bökke is druk met de voorbereidingen voor de opkomst die dit jaar alweer zijn 54e jaar ingaat. “En dat moet wel weer een beetje spectaculair worden”, aldus Potijk. Maar eerst wordt er deze avond natuurlijk afscheid genomen Prins Gilbert (Leemhuis) en zijn Sik Arjan (Verver). De nieuwe Prins en zijn Sik zijn ’s avonds ook te gast in het avondprogramma van Twente FM, gepresenteerd door Ralf Veenhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.