Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Losser verleent bijna 20.000 euro aan subsidies: van sport tot concert en meer

Marian20 Oosterbroek
Marian Oosterboek, wethouder gemeente Losser
Beeld: Twente FM

De Dinkel Survival Runners houden op 24 februari 2024 de eerste survivalwedstrijd. De gemeente Losser wil de club daarvoor een bijdrage van maximaal 4677 euro. De survivalclub is een van de verenigingen in de gemeente die een bijdrage krijgt in de tweede subsidieronde van dit jaar.

De gemeente Losser stelt ook dit jaar geld beschikbaar voor activiteiten en initiatieven van inwoners, verenigingen en andere partijen die de leefbaarheid van de gemeenschap bevorderen. Via deze incidentele subsidies wil de gemeente activiteiten op het gebied van gezondheid, sport, vrijwilligerswerk, recreatie&toerisme, kunst&cultuur, armoedebestrijding, het sociaal domein en natuur&milieu.

Tweede ronde

Het college verleent in deze tweede ronde van 2023 voor een totaalbedrag van 19.898 euro aan incidentele subsidies.
Wethouder Marian Oosterbroek: “Incidentele subsidie is een mooi middel om uiteenlopende initiatieven in onze samenleving te ondersteunen en mede mogelijk te maken. Er wordt dan ook goed gebruik van gemaakt.”

Activiteiten

“In de eerste subsidieronde van dit jaar hadden we wat minder aanvragen. Dat geeft ons in deze tweede ronde wat meer financiële ruimte om subsidies toe te kennen”, aldus de wethouder.
In deze tweede ronde is onder andere subsidie beschikbaar gesteld voor activiteiten van de Sint Plechelmus Harmonie, Dorpsraad Beuningen en Dorpsraad Glane.
Een compleet overzicht staat op de website van de gemeente Losser.

icon_main_info_white_glyph

Incidentele subsidie

Een incidentele subsidie is bedoeld om mee te betalen aan de kosten van eenmalige activiteiten. Bijvoorbeeld een extra activiteit vanwege een jubileum, een nieuw evenement of een kampioenschapstoernooi.
Organisaties kunnen tweemaal per jaar een aanvraag doen: vóór 1 april en vóór 1 oktober.
Organisaties kunnen daarnaast een beroep doen op het zogenaamde dorpsbudget. Hiervoor kan men contact opnemen met de dorpsraad. De dorpsraden bepalen zelf op welke wijze zij hun dorpsbudget besteden.

Kijk voor meer informatie op www.losser.nl/Inwoners/Recreatie_sport_en_cultuur/Subsidies

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.