Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Almeloos raadslid uit fractie gezet: coalitie nu in de minderheid

Robin gelici 2
Gemeenteraadslid Robin Gelici
Beeld: Gemeente Almelo

Gemeenteraadslid Robin Gelici is gisteren uit de fractie Lokaal Almelo Samen (LAS) gezet. Hij had zich opnieuw afgemeld voor een raadsvergadering en dat was de druppel voor LAS volgens fractievoorzitter Louis Kampman. Gelici neemt zijn zetel mee. Dat betekent dat LAS nu met vier zetels in de Almelose gemeenteraad zit en dat de coalitiepartijen nu met 17 zetels in de minderheid zijn.

Gelici heeft twee jaar bij coalitiepartij LAS gezeten, daarvoor had hij een eigen partij. "We hebben hem verzocht om zijn zetel bij LAS achter te laten. Gisterenavond is er al een brief uitgegaan dat hij weer voor zichzelf begint", zegt de fractievoorzitter. Gelici neemt zijn zetel dus mee. Dat betekent dat de Almelose gemeenteraad nu zestien partijen telt.

'Grote verrassing'

Voor Gelici kwam dit nieuws als donderslag bij heldere hemel laat hij op dinsdag weten in een geschreven verklaring: "Tot mijn grote schrik kreeg ik vandaag de mededeling dat de fractie van LAS mij uit de fractie heeft gezet. Dit nieuws kwam als grote verrassing voor mij." Door problemen in de privésfeer kon hij minder tijd in de partij steken. "Gelukkig heb ik de periode achter me kunnen laten en weer met energie mijn werk opgepakt in de politiek." Volgens fractievoorzitter Kampman was hij er vanaf het begin van deze raadsperiode al niet veel en ging hij meerdere keren met ziekteverlof: "Hij was steeds ziek, zwak en misselijk. We hadden een verbetertraject met hem ingesteld." Dat mocht niet baten. (d.d. 25 juni 2024 geeft Kampman aan dat 'hij was steeds ziek, zwak en misselijk' achteraf een te zware bewoording was; hij laat het bij de woorden dat Gelici vanaf het begin van de raadsperiode vaak afwezig was.)

Fractie Gelici

Gelici zat eerder bij CDA. Die fractie verliet hij 'vanwege hoe het CDA is omgegaan met Pieter Omtzigt'. "Ik heb altijd aangegeven dat mocht Omtzigt een nieuwe partij starten ik mij daarbij zal aansluiten." Hiervan was LAS op de hoogte zegt het hij. "Ik zie geen conflict tussen mijn werkzaamheden voor LAS en mijn lidmaatschap bij Nieuw Sociaal Contract (NSC). Ik heb geen kans gehad om met het bestuur in gesprek te gaan en moest dit via e-mail vernemen, dat LAS voor alles gaat, en ik laat mijn agenda niet bepalen daarin." Gelici laat weten dat hij voor zichzelf verder gaat met 'fractie Gelici' als onafhankelijk raadslid. "In mijn eigen eenmansfractie blijf ik vertegenwoordiger voor de Armeense en Almelose gemeenschap", zegt hij tegen 1Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.