Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kerstspektakel met ENorm: Kerst met Ballen is terug

Foto s HESSEL BOSCH enschede333
Beeld: Hessel Bosch

Na een kleine tussenstop van vier jaar zijn ze deze december weer terug: de band ENorm met hun show Kerst met Ballen. Met twee shows in Nederland en één in Duitsland zullen ze er weer prachtige avonden van maken.

Vier jaar geleden was de laatste editie van Kerst met Ballen, Met elk jaar meerdere shows in Nederland en Duitsland toerde de band ENorm in december rond. Toen in 2019 de Corona pandemie uitbrak en vorig jaar een bandlid gezondheidsproblemen had, kon het niet doorgaan. “Normaal hadden wij een stuk of zeven shows, maar dit jaar beginnen we iets kleiner”, vertelt Eric ten Bos, leadzanger van de band ENorm, tijdens het programma Twente Wordt Wakker.

Hoogtepunt

Hoe Kerst met Ballen 20 jaar geleden begon als grapje in Duitsland, is het later uitgegroeid tot een echt kerstfeest. "Nadat we in Duitsland waren geweest, werd ook Nederland wakker, die wilde ook een kerstfeestje", vertelt de leadzanger. De band treedt dit jaar naast Duitsland ook op in Oldenzaal en Hengelo. “Toch blijft Duitsland wel het hoogtepunt, daar vieren ze heel anders kerst dan hier”, lacht Ten Bos.

Strakke repetities

Hoewel de band nog aan het nagenieten is van alle aandacht over hun gepubliceerde boek ‘Becoming ENorm’ en het concert dat daarbij gehouden werd, is de band er klaar voor. “Vandaag maken we de setlist af, komende dagen hebben we strakke repetities en dan zijn wij er over 2 weken klaar voor”, stelt Ten Bos. Het eerste concert zal plaatsvinden in Duitsland op de vertrouwde plek in Oelde. “De markt in Duitsland was direct uitverkocht!”, vertelt Ten Bos

Enorm
Lees ook
Enschedese band ENorm brengt boek uit over kleurrijke geschiedenis

De band kijkt uit naar de komende shows: “We zijn blij dat het nog leeft en dat de band het heeft overleefd”, zegt Ten Bos. Vorig jaar had Eric ten Bos gezondheidsproblemen waardoor ook zijn stem problemen kreeg. “Het was toen de vraag of mijn stem daar goed uit zou komen”, licht de leadzanger toe.

Op 9 december vindt de eerste show in Duitsland plaats, op 16 december in Stadstheater de Bond in Oldenzaal en op 22 december bij de Blauwe Engel in Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.