Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gijs Evers is officieel eerste kinderburgemeester van de gemeente Losser

Losser kinderraad en burgemeester
De eerste kinderraad van de gemeente Losser.
Beeld: Gemeente Losser

Met het omhangen van de speciale kinder-ambtsketen is Gijs Evers van de Meester Snelschool officieel geïnstalleerd als de eerste kinderburgemeester van de gemeente Losser. Familie en vrienden waren er getuige van.

Burgemeester Cia Kroon hing hem de speciaal voor deze functie gemaakte keten om. Deze ambtsketen is gemaakt door de Losserse kunstenares Kristel Bosch. Daarnaast kregen alle kindergemeenteraadsleden van de burgemeester het officiële Losser-speldje. Hiermee zijn ook zij officieel tot kindergemeenteraadsleden benoemd.

Losser kinderraad en publiek
Beeld: Gemeente Losser

Ideeën

De kindergemeenteraad gaat nu aan de slag met wensen en ideeën die de basisscholen hebben ingediend. Tijdens de kindergemeenteraadsvergaderingen werken de kinderen de ideeën uit. Die worden vervolgens met het college en de gemeenteraad verder verkend en uitgewerkt.

Kindergemeenteraad

De kindergemeenteraad bestaat uit Gijs Evers (kinderburgemeester) van de Meester Snelschool, Isis de Leeuw van De Imenhof, Jade Hafkamp van De Verrekijker, Hugo Jansink van De Wegwijzer, Luca Horn van De Saller, Julian Kuipers van de Martinusschool en Ilja Luttikhuis van Veldzijde, allen uit Losser; Eren Tan van Het Kompas en Bentley Waage van Pax Christi uit Overdinkel; Anne Oude Egbrink van de St. Plechelmusschool uit De Lutte; Tijn Smellink van de Mariaschool uit Beuningen.

Losser kinderrraad en felicitatie
Burgemeester Cia Kroon feliciteert haar collega.
Beeld: Gemeente Losser
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.