Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bekendste trainer in het Twentse amateurvoetbal Paul Krabbe krijgt nieuw boek

Paul krabbe
De cover van het boek dat Peter Eidhof schreef over de Twentse voetbaltrainer Paul Krabbe
Beeld: Peter Eidhof

Alle clubs opnoemen die de Losserse trainer Paul Krabbe van oefenstof heeft voorzien gaat te ver. Van SC Enschede (3x), HSC'21 (3x) en Stevo tot FC Zwolle, de nu 67-jarige oefenmeester stond er aan het roer. Met als resultaat zoveel anekdotes en mooie verhalen dat schrijver Peter Eidhof de tijd rijp vond om een boek over de trainer te schrijven. Met als titel: 'Ieder Uur; de klok rond met Paul Krabbe'.

Rijke voetbalcarrière

Meer dan veertig jaar was Paul Krabbe actief in voornamelijk het Twentse amateurvoetbal. Eidhof maakte een boek over meerdere gearriveerde Twentse voetbaltrainers die actief zijn of waren. Daarbij viel hem op hoeveel Paul Krabbe te vertellen had, waarbij het idee voor een boek over de trainer alleen boven kwam drijven. “Misschien wel de man met de meest rijke voetbalcarrière van alle Twentse trainers bij elkaar”, aldus de auteur.

“Paul en ik noemen het wel eens de omgekeerde McDonald’s”

Volgens Eidhof zien veel andere gerenommeerde voetbaltrainers Paul Krabbe ‘als een soort godfather waar ze heel veel van hebben geleerd. Ook is hij de meest succesvolle trainer die bij bijna elke club waar hij werkte succesvol was.’ Over het vak van trainer hebben de schrijver en de trainer een mooie metafoor ontwikkeld. “Paul en ik noemen het wel eens de omgekeerde McDonald’s. Als je daar gaat eten heb je later spijt. Terwijl je wel eens met tegenzin naar een training gaat en dan na afloop blij bent dat je bent geweest.”

Het boek ligt volgende week in de winkel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.